avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Activitate Andreea15

Activitate Andreea15

Multumesc pentru raspuns.
M-ar interesa concret in ce situatie se aplica litera a si c din art 27. Nu am realizat o procura pentru ca in mod normal un contract de comodat sub semnatura privata ar trebui sa aiba aceiasi valoare.
Multumesc
Buna ziua,

Am nevoie de parerea domneavoastra intr-o problema prin care trec acum.
Am incercat sa-mi schimb CI deoarece mi-a expirat si la depunerea actelor, ofiterul de la evidenta populatiei mi-a respins dosarul pe motiv ca nu pot face dovada domiciliului. Mai exact, doresc sa-mi fac actul pe apartamentul mamei mele, adresa pe care o aveam si pana acum; dar aceasta nu este in tara si nu poate veni sa semneze o declaratie ca ma ia in spatiu.
Totusi eu am studiat legea si am considerat ca as avea toate actele necesare pentru a face dovada spatiului de locuit, pentru ca conform legii OUG 97/2005 republicata 2011,
Art. 28
(1) Dovada adresei de domiciliu se poate face cu unul dintre urmatoarele documente:
a) acte incheiate in conditiile de validitate prevazute de legislatia romana in vigoare, privind titlul locativ;
b) declaratia scrisa a gazduitorului, persoana fizica sau juridica, de primire in spatiu, insotita de unul dintre documentele prevazute la lit. a);
c) declaratia pe propria raspundere a solicitantului, insotita de nota de verificare a politistului de ordine publica, prin care se certifica existenta unui imobil, faptul ca solicitantul locuieste efectiv la adresa declarata, pentru persoana fizica ce nu poate prezenta documentele prevazute la lit. a) si b); pentru minorii si persoanele fizice puse sub interdictie, declaratia se da si se semneaza de catre parinti sau de catre reprezentantii lor legali;
d) documentul eliberat de primarii, din care sa rezulte ca solicitantul sau, dupa caz, gazduitorul acestuia figureaza inscris in Registrul agricol.
(2) Serviciul public comunitar de evidenta a persoanei pe raza caruia se afla ultimul domiciliu inscris in actul de identitate al solicitantului este obligat sa comunice la cererea cetatenilor romani, in termen de doua zile lucratoare, datele referitoare la domiciliile avute in Romania de catre persoana respectiva si orice mentiune privind starea civila, aflate in evidenta acestuia, incepand cu data de 1 ianuarie 2000.
(3) Pentru datele mentionate la alin. (2), referitoare la perioada anterioara anului 2000, termenul de comunicare este de maximum 20 de zile.

Luand punctele de mai sus pe rand:
lit a. acte incheiate in conditiile de validitate prevazute de legislatia romana in vigoare, privind titlul locativ; - eu facusem cu mama mea acum cateva luni un contract de comodat sub semnatura privata prin care declara ca ma ia in spatiu, stiind ca pentru acest contract cu titlu gratuit nu este obligatorie autentificarea la notar; nici nu mi-a trecut prin cap ca nu va fi acceptat - ofiterul de la serviciu de evidenta populatiei a spus ca nu mi-l accepta pentru ca au ei anumite note interne si nu poate primi decat declaratii autentificate la notar. Intrebarea mea este de ce ar trebui sa platesc un notar, cand se stie ca un contract de comodat este valabil si sub semnatura privata? nu se aplica si in acest caz?
lit c. i-am propus aceluiasi ofiter sa procedam conform literii c, si sa dau o declaratie sub semnatura privata. mi s-a spus ca acest lucru este posibil doar daca parintii sunt morti? are logica explicatia lui? de ce nu este mentionat in lege acest detaliu.

Prin urmare, m-am ales deocamdata doar cu o CI temporara, eliberata doar pt 3 luni (nu stiu pe ce criterii);

Va rog sa-mi raspundeti daca Serviciul de Evudenta Populatiei au fost indreptatiti sa nu-mi accepte actele duse de mine? Mentionez ca aveam si actul de proprietate al parintilor mei in original, acolo statusem si inainte, nu era nimic ce ar fi putut parea dubios.

Multumesc in avans
Multumesc pentru raspuns.

Buna ziua,

Doresc sa import si sa compercializez un anumit produs care se gaseste in cateva magazine comerciale intr-o tara din UE.
Am incercat sa iau legatura direct cu grupul producator, dar deocamdata niciun raspuns, asa ca singura varianta care o am este sa o cumpar marfa dintr-un magazin comercial.

Daca puteti, as avea nevoie de un raspuns la urmatoarele intrebari:
1.Am voie sa distribui acel produs in Romania, fara autorizatia producatorului?
2.Pe langa factura care o voi primi de la magazin, mai am nevoie de alte acte pentru a inregistra si comercializa aceste produse in Romania?
3.Trebuie realizata eticheta cu traducerea in Romana a produsului?
4. De ce altceva ar trebui sa mai tin cont inainte de a importa acest produs?

Va multumesc