avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Activitate petricadracea

Activitate petricadracea

Răspuns la discuția Schimbare coplatitor la bun comun
La partaj, soțul dvs. să atașeze o îmtâmpinare, în care să menționeze că nu are pretenție asupra imobilului. Dacă aveți și dovada că avansul a fost dat cu banii proveniți dintr-o moștenire, vă va ajuta în cazul când soțul ar emite pretenții.Instanța vă va atribui imobilul și atât. Scoaterea din statutul de coplătitor îl va facea numai banca, dacă singură întrunuți condițiile de achitare a ratelor.Pe cei de la bancă nu-i ineresează decât să recupereze banii, de la dvs. sau coplătitor. Aș vrea să mă înșel, dar banca nu va fi de acord, indiferent de hotărârea instanței. În această situație, soțul va figura coplătitor până când va fi achitat integral creditul și va fi în imposibilitatea de a mai face un alt credit. Acesta este asul dvs.din mânecă, în situația când emite pretenții. Ar fi o șansă, să vă aprobe un alt coplătitor, veniturile însumate asigurând plafonul stabilit pentru acordarea creditului. În altă situație, veți întâmpuna greutăți si la Oficiul de Cadastru și Intabulare, unde vă va cere acordul băncii pentru a deveni unic proprietar. Succes!
Răspuns la discuția Problema administrator / Radet
@egoandu
Cei de la Distrigaz nu au nici o legătură cu debranșarea. Printr-o cerere către Distrigaz, locatarul obține suplimentarea cu un post, adică încă un foc. Un proiectant autorizat și agreat de Distrigaz, face proiectul traseului conductei de alimentare cu gaz natural. După proiect, operatorul autorizat de Distrigaz, face traseul cu conducta de 3/4" până la locul unde este amplasată centrala, conf. proiectului si înlocuiește contorul de gaze.
elga50
Adevărat, corectă atenționarea dvs. Am încercat să mulțumesc în mesaj privat, dar sunt restricționat. Știu că în unele cazuri adevărul supără, dar nu este cazul meu. Sunt adeptul a "adevăratul prieten te atenționează când greșești, te critică, te ceartă ". Mulțumesc:flowersblue:
Acest spinos subiect a fost discutat, întors pe toate părțile, fără a se găsi o soluție. De vină este legiuitorul, care a permis ambiguități în formulări. Nu există o limită impusă în consumul de AC sau AR, nici măcar Adunarea Generală nu o poate impune. Impun un consum minim de 1 mc, locatarul vine în instanță cu dovada că a consumat numai 0,5 mc. Iar noțiunea de contor, apometru, repartitor de costuri...a vorbi, vorbire. Fiecare denumire este interpretată în interesul celui care o manipulează. IM-aș limita la denumirea de APOMETRU, după menirea, destinația lui. ndiferent de denumire, aparatul are la livrare un certificat de garanție. Termenul fiind expirat, necesită o ferificare metrologică. Aceasta poate fi dovedită cu certificatul de verificare metrologică făcută într-un laborator agreat de ISCIR.Pe administrator nu-l interesează citirea corectă, raportarea cunsumurilor, el fiind doar angajat. Este obligația Presedintelui să convoace Comitetul Executiv și să stabilească modul și perioada când se face citirea, regularizarea citirii apometrelor. Locatarul are obligația să dea curs solicitării și să permită accesul pentru citire și verificarea sigiliilor. În caz de refuz, există o Politie Locală, o instanță judecătorească. Locuin într-un codomeniu, trebuie să te conformezi hotărârii Adunării Generale. Indiferent de clasa de precizie, invocată de distribuitor, vor fi diferențe de citire, chiar dacă in instalații nu sunt pierderi. Sunt și cauze reale, începând de la poziăia aparatului și pâna la duritatea apei. Momentul citirii, aproximarea la zecimale, neraportarea de către un locatar, s-ar compensa de la lună la lună dacă nu s-ar fura din instalație. Și metode sunt. Instanța de judecată nu dă curs unui eventual astfel de proces, rămânând în sarcina Asociației.
gi-jane2. Mulțumesc . Da, asta se dorea a ști, prin instanță, stabilirea domiciliului minorei la tată și sistarea pensiei pentru minoră. Rămânând în grija tatălui, acesta să mai plătească și pensie alimentară?Nu se dorește pensie din partea mamei. Tatăl plătește lunar 520 lei. Mama a prezentat in instanță o adeverință de salarii pentru un program de 4 ore și contract pe 6 luni.
Da, dar instanța a stabilit domiciliul minorei la mamă, la solicitarea acesteia, neținând cont de dorința tatălui și nici de argumentele acestuia din întâmpinare. Dintr-o dată mama, acum într-o relație trecătoare ( irelevant pentru caz ) dorește sa plece cu noua relație în Grecia, condiționată de acesta - fără copil -. Nu trebuie să respecte hotărârea judecătorească ?Copila nu este minge de tenis pentru a fi pasată de la unul la altul, trebuie să aibă un statut, Adică, teoretic copilul locuiește cu mama, faptic, cu tatăl care plătește la zi pensia alimentară. De aici întrebarea dacă este nevoie de o hotărâre a instanței care să încredinteze minora tatălui și să sisteze plata pensiei alimentare către mamă. Mama propune o declarație notarială prin care renunță la plata pensiei alimentare pe perioada cât este plecată, perioadă nedeterminată. Unde este dragoste de mamă, când pleci fără contract, fără o pregătire profesională , la voia întâmplării, fără limită de timp, în necunoscut ? Trebuie să existe o cale legală care să-i dea minorei un statut. Care este acea cale ?
Bună ziua. Un caz interesant pentru care cer un sfat autorizat..
La divorț, 2015, copilul, o fetiță de 6 ani, a primit custodie comună și încredințată mamei, obligănd tatăl la plata pensiei alimentare. Mama copilului dorește să plece în afara țării, să lase spre creștere si întreținere minora de 8 ani în grija tatălui.Tatăl este de acord , dar vrea să aibă un temei legal.
V-aș ruga să-mi spuneți care sunt pașii legali. Se poate face prin declarație notarilă sau numai în instanță ? Custodia va fi unică ?Mulțumesc.
Răspuns la discuția Problema administrator / Radet
La Asociație veți primi lămuriri pentru suma imputată.
Referitor la debranșare...nu s-au făcut pașii legali de fostul proprietar. Regula spune că trebuie să faci la RADET cererea de debranșare. RADET te planifică în luna ...august, motivănd front mare de lucru. Proprietarul apelează la o firmă pentru montarea de CT în luna iulie, cînd este în CO. Operatorii de la firmă SE PREZINTĂ, fac debranșarea prin tăierea și sudarea țevilor de agent termic la calorifere. Pe ei nu-i interesează țevile de apă caldă menajeră.Acesta este aspectul pentru care utilizatori de CT au acces la apa caldă menajera de la rețeaua centralizată.Locatarul se grăbește, renunță la serviciile RADET pentru debranșare, dar nici nu anunță în scris RADET-ul. De aici lipsa procesului verbal de debranșare și este în evidența RADET ca utilizator de agent termic.

Daca vă doare așa de tare de urmări, ce i s-ar putea întâmpla " țeparului ", de ce mai intrați pe forum? Aici primiți gratuit sfaturi de la persoane competente, cum și cui să vă adresați pentru soluționarea cazului expus. Acționați-l în judecată și veți primi răspunsul, legal, hotărârea judecătorească.
O asistentă maternală avănd încredințat spre creștere și îngrijire un copil, a ieșit la pensie, limită de vârstă. Copilul de mic încredințat, este o fată, care acum a împlinit vârsta de 16 ani și este încă elevă.Intrebarea este : acum fiind pensionară, ce drepturi bănești i se cuvin ca asistent maternal.