avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Activitate popaalina

Activitate popaalina

1d, 2c, 3d
thomas28 a scris:

la 1.paratul depune intampinare la termen si reclamantul solicita termen sa ia la cunostinta
eu zic ca e prima zi de infatisare pt.ca intampinarea se depune cu 5 zile inainte de termenul de judecata, daca o depune la termen e decazut (103) si in conditiile astea pt.ce se mai da termen? sau de ce n-ar putea pune concluzii, ca legal citati sunt ca sunt prezenti...

esti avocat de cate ori in instanta nu te-ai intalnit cu situatia asta....daca paratul si nici instanta nu invoca decaderea din dreptul de a depune intampinarea ....reclamantul nu poate fi limitat in dreptul de a-si face apararea si de a raspunde exceptiilor si apararilor invocate de parat...

eu cel putin asa vad....(e una din grilele in care am fost de acord cu d-na ciobanu:)))...dar la cate greseli are.....e posibil ca si logica mea sa fie gresita ...recunosc ca m-am bazat pe practica...
carmen_miron a scris:

1-niciuna
2-cpc-ul zice ca presedintele verfica cererea de chemare in judecata si da sun semnatura partii/reprezentantului data procesului - in cazul asta nu se citeaza...asa ca A nu mi se pare complet..
B e bun ...
sa vedem ce iese...

la 1 e corect C (chiar daca nu e platita taxa de timbru..e prima zi de infatisare daca partile sunt legal citate si pot pune concluzii...chiar pt admiterea exceptiei de netimbrare )

dar la 2 cartea da ok doar C.......codul vechi in art 153 facea referire la mandatar acuma face referire la reprezentant legal sau conventional (deci eu inteleg ca include si mandatarul)...c da este ok deoarece partea citata la interogatoriu se va cita in mod expres cu mentiunea personal la interogatoriu....

thomas28 a scris:

adica ce nu-ti suna bine?
ca printre grilele de procedura penala...alea sunt parfum!:hm:

inca doua grile prima mie mi se pare frumoasa iar la a doua eu nu sunt de acord cu raspunurile din cartea d-nei dar...poate ma ajutati voi sa ma luminez
..NOTA: pot fi valabile toate sau poate sa nu fie nici un raspuns corect:)

1)reprezinta prima zi de infatisare primul termen de judecata chiar daca:
-cererea de chemare in judecata nu fost comunicata paratului
b) paratul depune intaminare la termen si reclamantul solicita termen sa ia la cunostinta
c) taxa judiciara nu a fost platita

2) nu se mai citeaza:

a) partea care a depus cererea persoanal sau prin mandatar imputernicit sa ia termenul in cunostinta
b) partea care a fost prezenta la termen sau reprezentata de mandatar sa ia termenul in cunostinta
c)partea chemata la interogatoriu prezenta la momentul admiterii probei
fluturas1980 a scris:

popaalina a scris:

daca tot am inceput cu procedura....din faimoasa carte a d-nei ciobanu

mandatarul cu procura generala poate sa reprezinte in judecata pe mandant:
a)daca acesta nu are domiciliul in tara sau acest drept i-a fost anume dat
b)daca mandantul nu are domiciliul si nici resedinta in tara
c)daca procura este data unui prepus acesta are dreptul de a-l reprezenta in judecata pe comintent
b si c

raspuns corect B la C Doar se prespupune ca este dat dreptul de reprezentare:)...i e mine ma termina grilele doamnei trebuie sa fii foarte atent la fiecare nuanta
daca tot am inceput cu procedura....din faimoasa carte a d-nei ciobanu

mandatarul cu procura generala poate sa reprezinte in judecata pe mandant:
a)daca acesta nu are domiciliul in tara sau acest drept i-a fost anume dat
b)daca mandantul nu are domiciliul si nici resedinta in tara
c)daca procura este data unui prepus acesta are dreptul de a-l reprezenta in judecata pe comintent
1 b 2b
ok, multumesc mult thomas ....speranta moare ultima:)
thomas nu am intrebat pe ideea ca daca am coduri nu mai trebuie sa invat .....pur si simplu daca pot nu vreau sa mai invat defintiile .....oricum din cate am vazut pe celalat forum...tu esti avocat deci nu cred ca ai mai dat acest examen...stiu ca la admitere in barou nu ai voie cu legis si coduri insa am citit tot pe alte forumuri la la admitere in mag ai voie cu codurile ...si vroiam sa stiu de la cei care au mai acest atata tot
buna tuturor, desi nu scriu foarte des pe acest forum va citesc in fiecare zi si trebuie sa recunosc ca am invatat multe si de la voi si de la cei care au dat la inm (am stat cateva zile si am citit aproape tot .....)

in lta ordine de idei si eu fac parte dintre cei care cred cu tarie ca se va da examenul...nu de alta dar daca ar fi sa aleg prefer sa fiu dezamagita ca am picat ..nu ca nu am avut nici o sansa ca incerc..plus ca nu putem fi chiar asa ghinionisti....incerc sa gandesc pozitiv:)

Pentru cei care ati mai incercat va rog sa imi spuneti daca ne lasa cu coduri si legi in sala (nu de alta dar la penal special parca nu as memora decat daca e neaparat necesar definitiile)

in alta ordine dupa ce carti va verificati cu grilele...eu am o carte a lui mihaela ciobanu...mi se pare ingrozitoare...gresita cu opinii diferite de boroi si tabarca.....nu stiu poate e prea grea pentru cat am invatat eu....va rog daca o mi are cineva sa imi spuneti daca vi se pare ok....

bafta la invatat ca vine examenul:)