Buna ziua,
As dori va rog daca ma puteti lamuri, sunt aproape disperata.
Am divortat si am o sentinta de partaj definitiva si irevocabila prin care mi se atribuie apartamentul in natura. Fostul sot locuieste in continuare cu refuzul de a parasi casa iar eu cu fiica mea locuim cu chirie.
Acum cateva luni am contactat un avocat care mi-a spus ca vom face actiune de evacuare. Deoarece sulta intra in prescriptie am mai asteptat doua luni ca sa depasim termenul, l-am instiintat pentru o intelegere amiabila, i-am dat termen ca sa paraseasca apartamentul ,bineinteles nu a reactionat.
Acum cateva zile avocatul meu ma instiinteaza ca nu este posibil sa mai facem o actiune de evacuare, singura modalitate este prin ordonanta presedintiala sau daca vom pierde prin revendicare. ( initial imi spusese ca este o actiune simpla de evacuare )
Situatia mea economica nu imi permite sa merg din proces in proces si in nici un caz nu pot plati taxa de timbru pentru o revendicare, ceea ce mi se pare absurd avand deja o sentinta prin care mi s-a acordat casa.Unde locuiesc proprietarul vrea sa vanda si in cateva luni nu imi mai voi permite sa platesc o chirie in alta parte.
Este adevarat faptul ca nu poate fi evacuat decat prin aceste doua modalitati ?
Imi puteti spune care este dreptul meu pentru a putea intra in posesia casei ?
Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns.
Multumesc.