In primul rand va multumesc frumos pentru raspuns. Mama mea avea o hartie, ceva de genul hotarare judecatoreasca prin care era atribuita cate o suprafata de pamant la cinci dintre frati iar mamei mele si unuia dintre frati(al saselea) ii erau atribuiti 2000 mp. Mai nou am auzit ca unchiul meu ar fi vandut pamantul(adica toti cei 2000 mp).
Numai ca problema este putin mai complicata.Si anume: bunicii mei au murit inainte de 1991.Dar exista o hartie, cred ca ceva hotarare judecatoreasca prin care pamantul era impartit la toti fratii(inclusiv mama mea).Cinci dintre frati si-au luat pamantul iar in hartia respectiva era stipulat ceva de genul ca vreo 2000 mp din cei 10000 erau pentru un frate de-al mamei impreuna cu mama mea.Mai nou am inteles ca fratele mamei a vandut pamantul(adica toti cei 2000 mp).Din cate stiu trebuia ca si mama mea sa-si dea acordul sau o declaratie ceva in fata notarului, nu? Deci, revin cu o intrebare: ma pot duce la primarie si impreuna cu o copie dupa hartia din care reiese ca mama mea avea dreptul la 1/2 din cei 2000 mp, sa cer sa mi se elibereze titlul de proprietate? Multumesc anticipat pentru raspuns!
cum pot intra in posesia unui titlu de proprietate pentru un pamant (din mediul rural)care este mostenire de la mama mea(decedata in 2005).Bunici mei au murit si o suprafata de pamant de 10000 mp a fost impartita la cei sapte copii(din care facea parte si mama mea).