avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters249353

Activitate ContSters249353

multumesc mult
as dori sa stiu daca lipsa virgulei de sub t in numele de familie al unei parti din hotararea judecatoreasca, duce cumva la nulitatea hotararii judecatoresti?
de exemplu numele de familie in loc sa fie scris Condurut cu t avand diacritic [tz] a fost scris fara diacritic si anume Condurut, cu t simplu. Duce asta la nulitatea hotararii judecatoresti in fata institutiilor oficiale?
Răspuns la discuția uzul de fals
Florea Ana-Maria a scris:

In opinia mea incadrarea juridica ar fi pentru ambele infractiuni, pentru ca s-a incercat inducerea in eroare a unei persoane prin folosirea unui inscris oficial, iar in acest caz se aplica regulile de la concursul de infractiuni. Daca persoana respectiva a si falsificat buletinul respectiv atunci va exista si infractiunea de fals material in inscrisuri oficiale

nu este cazul de inducere in eroare din moment ce ofiterul de credit isi primea si el partea din credit, el stiind de la bun inceput ca documentul este fals. singurul document fals ce a fost folosit a fost o adeverinta de salariat, document facut de o terta persoana ce era complice cu ofiterul de credit.
un raspuns la obiect imi poate da cineva? concret, persoana in cauza de ce fapta poate fi acuzata?
Discuție uzul de fals
am o nedumerire: daca la contractarea unui credit pe baza unui buletin, fara garantii s-a folosit un act fals, se incadreaza fapta doar la uz de fals sau si la inselaciune?
mai exact adeverinta de salariat/salariu era una falsa, intocmita de altcineva nu de persoana care a contractat creditul, fiind implicat in aceasta operatiune si cel care a aprobat creditul el stiind ca actele sunt false, el luandu-si partea de comision din imprumutul luat.