Aveti mare grija, eu incerc cu tot cu custodie unica in fapt sa ma mut in SUA si m-am trezit ca nu pot din cauza ca in hotararea de divort se mentioneaza ca tatal are dreptul la legaturi cu minorul. Pentru stabilirea domiciliului minorului in alta tara, mai ales UE si nu numai, este nevoie de acordul tatalui. Eu m-am si trezit prin procese cu fostul sot, tatal minorului, pentru aceasta decizie de schimbare de domiciliu pe care nu vrea sa mi-o dea. Cred ca si Dvs. va trebui sa mergeti in instanta sa obtineti acordul instantei care sa suplineasca acordul tatalui. Altfel, daca tatal copilului vrea sa va puna piedici va puteti trezi ca va acuza de rapire internationala sau mai stiu eu ce. Tot ce am scris aici este din propria mea experienta, va rog sa aveti in vedere acest aspect, eu nu sunt avocat si nu va pot da sfaturi.
Va urez succes!
Acest tip de plan parental in care copilul devine o minge de ping pong intre parinti nu mi se pare deloc ca fiind ceva in interesul minorului. Eu nu m-as bucura sa scrie in hotararea ce ma priveste ca trebuie sa-i cer acordul atunci cand copilul ar trebui sa stea cu tatal. Cum veti demonstra la granita ca sunteti in perioada in care copilul nu trebuie sa stea cu tatal si atunci puteti iesi din tara fara a avea acordul lui scris? Si mai si spuneti ca a fost propunerea Dvs. pt ca de fapt, pe tata nici nu-l intereseaza. Mie mi se pare ca v-ati limitat libertatea de miscare.
Iar daca el chiar o sa vrea sa va sicaneze o sa reuseasca cu mare succes.
Cel putin asta este parerea mea, iar eu sunt de mai mult de 1 an prin procese cu fostul meu sot care ma sicaneaza la maxim.Ganditi-va! Cum demonstrati ca e weekendul Dvs. cel cu Pastele spre ex? Aratati un tabel cu fiecare weekend al Dvs. si al tatalui, sau cum?
Chestia asta ca trebuie sa-l anuntati in termen de 24 de ore ca are copilul ceva, e bolnav, trebuie sa fie scrisa pe hartie? Si daca il sunati dupa 25 de ore?
Pentru mine acest plan parental in cazul in care doi parinti nu se inteleg, mi se pare cea mai mare utopie! Acest plan parental sau exercitarea autoritatii parintesti in comun mi se par accesibile daca exista intelegere. Caz in care nu era nevoie de nici o hartie de la instanta. Nu credeti?
In cazul in care parintii nu se inteleg, impunerea unui asemenea plan mi se pare total nerealizabila. In fine, asta este parerea mea. Nu cred ca hotararea pe care ati obtinut-o va este favorabila.
Dar, va urez succes in implementarea ei. Imi puteti spune numele judecatoarei care a judecat cazul, va rog? Multumesc!