Buna ziua.Sunt mama unui baietel nascut pe 2 mai 2011 si sunt foarte nelemurita in ceea ce priveste momentul din care mi s-a acordat indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani. Lucrez in invatamant unde concediul de odihna nu se poate acorda decat in perioada vacantelor scolare iar concediul neluat nu se poate reporta in anul urmator. De aceea mi s-a acordat concediul de odihna cuvenit pe perioada vacantei de vara din 2011 inainte de a depune dosarul pentru indemnizatie, decizia de incetare a activitatii fiind intocmita cu data de 1 septembrie 2011. Prin urmare am primit indemnizatia de la 1 septembrie desi copilul s-a nascut in mai. Cuantumul indemnizatiei a fost stabilit coform legii in functie de salariul net al ultimelor 12 luni inainte de nasterea copilului, pana in aprilie 2011(salariu deja diminuat cu 25% eu fiind profesor). Prin urmare am primit 75% din 75%. Intrebarea mea este daca este corecta acordarea indemnizatiei incepand cu data de 1 septembrie si daca ar fi trebuit sa renunt la dreptul concediului de odihna pentru a primi indemnizatia asa cum scrie in lege odata cu trecerea celor 126 de zile de concediu pentru sarcina (din care minim 42 dupa nastere), in cazul meu din luna iulie 2011. Va multumesc.