Asa ma gandeam si eu, dar exista totusi art. 2 alin. 3 lit. g, Legea 188/1999 unde se precizeaza ca intre activitatile desfasurate de functionarii publici si "reprezentarea intereselor autoritatii sau institutiei publice in raporturile acesteia cu persoane fizice sau juridice de drept comun sau privat, din tara si strainatate, in limita competentelor stabilite de conducatorul autoritatii sau institutiei publice, precum si reprezentarea in justitie a autoritatii sau institutiei publice in care isi desfasoara activitatea".
Din textul de lege eu inteleg ca pana la urma orice functionar public poate sa reprezinte institutia in instanta chiar si fara studii juridice. Acest lucru daca analizam stric doar aceasta lege, pentru ca daca analizam si legea 514/2003 lucrurile se complica. Practic sunt texte de lege divergente... Care primeaza pana la urma?
Un functionar public cu studii juridice care desi NU este incadrat pe functia de consilier juridic poate, prin delegarea de atributii a directorului institutiei, sa reprezinte in instanta institutia respectiva?