Dragilor,
HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELP!!! Am inceput ca idiotii constructia unui duplex cu niste parteneri (o familie-rude) neseriosi, dupa ce in prealabil ne-am vandut ambii apartamentele. Problema e ca acum suntem la finalizarea constructiei, mai avem o turnare si acoperisul..
So, problema mea......ei nu mai au bani--nici nu ii intereseaza sa finalizeze momentan au unde sa stea si e ok..La noi e mai urgent sa ne mutam..deja am pus bani in plus, fata de ei...
acum, problema: autorizatia e comuna-duplex, case in oglinda- subsol, parter,etaj si mansarda...proiectul l-a facut megalomanic partenerul (constructor) cu f mult fier...si noi fraierii nici nu am constientizat cat e de mare ..
autorizatia a fost luata pe 1 an, apoi cu o zi inainte de expirare am mers pt prelungire si am declarat inceperea lucrarilor (nereala..dar pt a putea prelungi, ca altfel ar fi tbt sa vii cu 15 zile inainte)-noi nereusind sa vindem un apartament...
faza e ca avem de la primarie doar inscrierea aceea de la registratura cu declararea inceperii lucrarilor, nimic altceva..cat dureaza aceasta (1 an, 2 ani..) nu am mai mers..plus ca nu am declarat la inspectoratul de constructii. ..
am reusit sa ne apucam si acum a trecut si 1 an de la data anuntata pentru inceperea lucrarilor..vrem sa continuam noi partea noastra si sa facem acoperisul gard (cumva) intre proprietati pt a putea face receptia lucrarilor (am sunat la o primarie si am zis evaziv despte problema-ca unul din proprietari nu mai poate continua, mi-au spus ca se poate, dar trebuie sa avem acoperis, geamuri, instalatie??? si sa avem grija sa fie autorizatia valabila
numai noi am mers cu acele, am avut alte probleme si STIU ca am fost delasatori, dar ce pot face acum???
1. sa merg la primarie sa intreb care e perioada valida pt lucrai-1 an sau 2? dar ma gandesc ca pot trimite un control si ne dau si amenzile lui peste (pe care clar, oricum le vom plati...)intre timp, am tras curent si trebuie sa facem cerere pt confirmare nr postal separat. sau ma gandesc ca s-ar putea sa nici nu fie valabila chestia cu declararea inceperii lucrarilor dc nu avem o confirmare de la primarie si dc nu am declarat la inspectorat (sau putem doar plati amenda de 10 mil la inspectorat)..am citit prin legislatie, dar mi se pare cam dezlanat...
2. pt continuarea individuala, (fac naibii un credit) am sanse sa fac receptia individuala?? ce fac cu intabularea, cu impozitul (care am inteles ca curge de cand pui impozitul??
VA ROG CINE SE PRICEPE SA MA AJUTE SI PE MINE- 1 fazan? cu un sfat
Sar'mana!!!!!!!!