avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Activitate delliasi

Activitate delliasi

Răspuns la discuția Admitere Barou 2008
1. Subiectul este: Admitere Barou 2008

2. Rog foarte frumos sa mi se raspunda expres ( nu implicit ) la urmatoarea intrebare: Regulamentul nu se mai aplica in cazul MonicaE si Karinapet? Este preferential?
Intrebam daca ai dat examen anul acesta...whatever...Nu uita ca tu te-ai legat in calitate de administrator de o serie de chestiuni care nu te priveau (nu iti erau adresate). Si noi ne miram cu abuzeaza altii de functie( a se intelege Barou )...hmmmm...

MonicaE m-a atacat personal. Acum nu mai aplicam Regulamentul de postare?

Nu e un prim punct 4. E o propozitie! "...nota a fost 4". Dar chiar trebuie sa desenez?!?

Nu ma intereseaza ce anume 'crezi', te-am intrebat ce anume 'stii' legat de acel subiect. Aceeasi chestie mi-ai spus-o si tu mie. Mai mult, tu ai dat examen de barou? Eu da...nu vreau sa discut cu tine despre o chestie in care nu ai fost implicata...De ce continui discutia asta? A fi administrator = a aplica regulamentul forumului. Tu nu ma poti ataca, in calitate de administrator, pentru ceea ce crezi tu ( si ma refer la ultimul paragraf scris de tine). Adica mesajul meu poate fi postat NUMAI SI NUMAI DACA tu vezi o legatura intre doua idei de ale mele?!?

Unde-i logica mult invocata?
1. Redam ce mi s-a povestit. Dupa care adresam o intrebare...nu am spus ca e adevarat in mod absolut. Dintre o tipa care face recrutari la petrecerile organizate la Harvard si tine, sincer, tind sa o cred pe ea...

2. Dupa criteriul numit barem. Am intrebam daca a facut de nota 10 si a picat...daca citesti mai sus, intr-o povestioara, se afirma ca subiectele fusesera considerate 'mai mult decat rezonabile' si totusi nota a fost 4. Practic, am cerut detalii. Te deranjeaza?

3. Da, dar nu cat sa pici, sub nicio forma! ... How can you tell that? Ai facut parte din vreo comisie de examinare la vreun examen de o astfel de anvergura? ( te intreb, nu arunc cu pietre...)

4. Ma refeream la cei care au picat la limita ( sorry ca am omis sa fac aceasta mentiune ). Vorbesc de oameni care stiu coduri pe de rost ( eu una nu le stiu by heart ) si care chiar stiu ca oricat ai invata, niciodata nu stii indeajuns...despre asta vorbeam...
Puteti sa ma 'injurati' cat vreti...realitatea e una singura...pentru toata lumea!

Favorizati vor exista cat lumea si pamantul...Sa va povestesc: vara asta am fost in S.U.A. cu o bursa de o luna la un curs pe drept american. Am intalnit acolo o romanca avocata, care lucra intr-un colos de firma de avocatura...Printre altele, stiti ce imi spune? Ca scoala facuta iti determina salariul pe care il vei avea pe viitor( stundent la Harvard = salariu f f f mare) ... Ca student la Harvard nu poti fii decat daca mama / tata indeplinesc 2 conditii : 1. au fost studenti si ei la Harvard, si 2. au bani sa plateasca taxa. Mai sunt insa si o serie de exceptii ( undeva la 3 pe an ), in sensul ca sunt selectati si geniile care nu au bani de taxa si carora li se acorda bursa ( repet: 3 pe an, din toata lumea). In concluzie, ai 80.000 pe an bani de taxa + mama / tata intervine pentru tine ( cu argumente ceva de genul : vrem sa pastram traditia in familie) --> esti student la Harvard. Nu putem sa ii numim favorizati?!?

Ca sa reducem povestea la un plan mai apropiat, ca sa poti promova un examen PE BUNE trebuie sa mustesthi a cunostinte...Asta e parerea mea.

VREAU SA IMI SPUNA SI MIE CINEVA CA A FACUT DE 10 CURAT SI A PICAT LA MATERIA AIA...si pe urma vorbim despre nedreptati...

P.S: poti sa faci 2,5 subiecte perfect...dar daca emiti o aberatie, cel care corecteaza depuncteaza...

P.P.S: nu ma dau rotunda, ci voi sunteti prea ofticati...luati si ganditi constructiv si informati-va de sesiunea din Mai.

P.P.P.S: Inainte sa dau examenul, mi-am pus problema ca e posibil sa nu il promovez ( pe principiul:: sa punem raul inainte). Si mi-am spus ca niciodata nu am sa mor de foame, intrucat stiu sa fac multe si deci ma voi descurca. Btw, celor carora le e frica la un examen = cei care au invatat. Prietenul meu care a picat la Iasi ma suna in fiecare seara si imi spune 'Am facut TOOOOOOOOOOOOOOOT!' si acum stie ca nu era deloc stapan pe materie. Luati si vedeti si atitudinea celor care au picat la INM ( ei chiar au invatat ) si o sa invatati multe ...
Cum hotararea de validare a fost deja data, nu se va mai schimba nimic. Pastrati-va simtul realitatii...Inteleg ca nemultumirea e mare, dar eu una am luat exact notele care le asteptam - la prima afisare ( cu 0.25 mai putin la penal - probabil am omis ceva undeva ) si prin urmare nu am facut contestatie. Mentionez ca nu sunt din Bucuresti, nu cunosc pe nimeni in Bucuresti, nu am avut pile, cu atat mai putin nu am dat nici un leu...Deci nu se poate pune problema ca notele acordate sunt 'absolut incorecte'...Pentru simplul fapt ca unii au fost favorizati (indiferent cum) nu se poate trage concluzia ca tot examenul a fost unul incorect!
Mai ai de platit 2400 RON si trebuie sa depui chitanta + contractul de colaborare / salarizare in 4 exemplare + sa completezi o cerere de inscriere avocat stagiar ( care o gasesti pe site-ul baroului la sectiunea download).
adik ce anume? ma refer la dat cartile pe fata...
Mie mi-a placut foarte mult reactia Decanului Facultatii de Drept Iasi. NU stiu cati dintre voi il cunosc, dar este un om extraordinar ( Judecator la Curtea Constitutionala ). Cunoscand foarte bine care este algoritmul de calculare a procentului de promovabilitate inca de dinainte de a se sustine examenul, cat si bataia de joc existenta in Iasi, el s-a rezumat la a spune ca nu stie exact cum s-a organizat examenul anul acesta ( ceva de genul : stiu ca se fac marlanii in fiecare an, dar nu stiu sigur ce si cum e anul asta)...That is more than enough as an official statement...
Iti explic eu: asta e o poveste clasica si valabila in fiecare an. Depinde de cel care a predat lucrarea ultimul --> lucrarea lui va fi corectata prima ( ca doar teancul de lucrari e teanc) --> cand se corecteaza a doua, se prezuma ca a copiat de la primul ( ca doar cel care corecteaza nu are de unde sa shtie el care si cum de la cine a copiat) --> e depunctat corespunzator.

Mai mult, e vorba de culpa comuna: niciodata nu se da de copiat cuvant cu cuvant si nici nu se copiaza cuvant cu cuvant. Dar pentru asta ( ma refer la ultimul caz) tre sa shtii si ceva din materie, ca sa iti dai seama ce trebuie musai scris si ce anume e mai de umplutura.

La contestatie, primul care a predat lucrarea ( si care a fost depunctat), nu are nici o sansa teoretic - exceptie face situatia in care corectorul nu a facut nici o mentiune pe lucrarea lui ( de genul ' copiat' - dupa cums e mai obisnuieste pe la noi).

Ce parerea ai?