Buna ziua.Pai cand am fost la cnpas sa fac contestatie mi-au spus ca fac degeaba ca tot aceeasi rezolutie o sa primesc acasa .Asa ca nu am mai facut si de atunci au cam trecut luni.Mai exat am primit de la cnpas rezolutia pe data de 29.08.2011.Mai pot face ceva?Daca nu, asta cred ca este norocul meu.
CU DEOSEBIT RESPECT
VASILESCU NICU
4 mai 2012
~~~~~~~~~~~~~~~~
MII DE SCUZE. ACUM AM VAZUT INTREAGUL MES.CRED CA AM INTELES. DUPA CE M-A PREZINT LA PRIMARIE O SA V-A TIN LA CURENT CU CE AM FACUT. INCA O DATA MII DE SCUZE
V-A RESPECT
VASILESCU
BUNA SEARA De la Comisia de Expertiza Medicala am degizie negru pe alb ca ei m-a pensioneaza cu grad 2 de invaliditate, de la CNPAS am negru pe alb ca i-mi resping dosarul in baza legii 263 din 2010 ,art.73 ,pct. 1.Mai mult de atat nu stiu ce sa v-a mai spun decat, doar sa mai treceti odata cu vederea pe prima scrisoare, acolo cred ca am spus tot ce trebuia.V-a multumesc foarte mult pentru timpul acordat si
CU DEOSEBIT RESPECT
VASILESCU NICU
3 MAI 2012
Buna ziua. V-a multumesc pentru promtitudine si sfaturile trimise,dar :
Eu ziceam sa pot dobandi o pensie de invaliditate gr.2 conform deciziei de la Comisia de Expertiza Medicala pe care au eliberat-o ei si pe care o am la dosar.
D-stra m-a trimiteti, daca inteleg eu bine la o incadrare cu deficienta fizica.O.K. Dupa ce am fost respins de CNPAS, cu toate hartiile ( copii externari, referate medicale, propunere pensionare, referat oftalmologic,ancheta sociala primarie,toate diagnosticele, etc.) m-am prezentat frumos la Comisia de Expertiza ptr. Handicap. Acolo mi-au spus asa:
-Cu ciroza hepatica nu ma incadrez
-Cu miopie forte OS., si strabism divergent OD mi-au spus ca daca vad cat de cat cu unul nu se pune
-Cu varice esofagiene , care si cu acstea poti sa-ti iei bilet doar dus,au zambit in coltul gurii.
Ca raspuns mi-au scris pe dosar: REVENIRE PESTE 10 ANI
Aceasta este tot ce am putut sa fac
CU DEOSEBIT RESPECT
VASILESCU NICU
3.MAI. 2012
O RAZA DE LUMINA
BUNA ZIUA
Ma numesc Vasilescu Nicu si sunt din loc.Faurei ,jud.Braila si am 47 de ani. Pentru inceput , vreau sa v?-a spun ca in februarie 2011 am ajuns la urgente Braila si diagnosticat in urma investigatiilor cu ciroza hepatica cu virus C decompensate vascular si parenchimatos,encefalopatie porto-sistemica, hipersplenism hematologic,varice esofagiene complicate cu HDS in antegedente ,colecistita cronica litiazica, miopie forte congenitala, strabism divergent,epicriza,spondilodiscopatie lombara.In urma acestora am fost propus pentru pensionare pe caz de boala.Comisia Medicala de Expertiza [Editat] m-a pensionat cu gradul 2 de invaliditate.Dosarul ajungand la Casa de Pensii [Editat] a fost respins in baza legii 263 2010 art.73,pct.1 precum ca la varsta mea de 47 de ani , trebuia sa am o vechime in campul muncii de 20 de ani iar eu nu aveam decat 16 ani si jumatate.Si uite asa bogat in diagnostice nu am dreptul la o pensie.Am scris la Ministerul Muncii si Protectiei Sociale ,au trimis la Casa de Pensii [Editat] iar de acolo mi-au trimis acelasi raspuns ca nu ma incadrez.
Vreu sa v-a spun ca la 47 de ani inca ma cred in floarea varstei iar la cerintele si problemele care sunt intr-o familie trebuie ca eu, cap de familie si cu 2 copii majori sa muncesc, sa am un salariu de 7-800 de lei.Deci nu vreau sau nu am vrut sa stau cu mana intinsa catre stat pentru o pensie de 3-400 de lei.Am incercat sa fac cursuri de calificare sau sa m-a angajez (asta pe proprie raspundere) , dau de alt obsacol la Medicina Muncii care ma gasesc inapt munca.
Acum doresc sa v-a pun o intrebare sau mai multe si sper sa-mi dati o solutie in aceasta negura a legilor absurde.
Eu ce ma fac?Din ce sa traiesc?DE CE STATUL I-MI IA CU BUNA STIINTA DREPTUL LA VIATA??.Medicamente i-mi trebuiiesc,regimul alimentar costa mai mult ca mancarea fara regim.Intradevar ca sotia m-a intretine , dar cu salariul ei de 585 de lei, nu poti sa-ti platesti facturile si cheltuielile zilnice.NU PREA AJUNGE.
Ce solutie i-mi puteti da?Ce trebuie sa fac? Unde sa ma duc?
CU DEOSEBIT RESPECT
VASILESCU NICU
1 MAI 2012
Tel.0726153394