Buna ziua.Sunt agent de vanzari la o firma de distributie care de cativa ani incoace isi tot schimba denumirea sau mai bine zis cand falimenteaza una trece pe alta ca sa nu mai plateasca datorii catre furnizori sau angajati.Inanul 2008 cand a inceput sa se schimbe ne-a trecut de pe o firma pe alta platindu-ne salariile dar nu si garantia materiala (10%din salariu in fiecare luna) ,motivand ca se trece de pe o firma pe alta deci nu se pierde.Dupa 6 luni a falimentat si noua firma si a deschis alta.Pe vechea firma aveam 1407 lei garantie neridicata.In 2010 am vrut sa plec si atunci am cerut banii care mi se oprisera dar,ce credeti,mi s-a spus ca de fapt garantia nu s-a trecut pea doua firma si ca sa-mi recuperez banii ar fi trebuit sa ma inscriu la masa credala si oricum termenul expirase de mult.Totusi m-am prezentat la biroul avocatei care se ocupa de faliment sa intrb daca se ma poate face ceva,dar aceasta mi-a spus ca de fapt nici nu figurez pe lista celor cu salarii neridicate.Dupa vreo cateva zile m-a induplecat si m-a mutat pe alta firma promitandu-mi un salariu mai bun ,lucru care s-a si intamplat pana acum cateva luni cand a inceput sa nu-mi mai dea salariul la timp ,sa taie din el pe motiv ca nu are firma profit ,etc.Apoi intr-o zi am auzit o discutie cum statea treaba cu garantia mea.Zice ca de fapt as fi figurat pe lista cu alte sume nu pe aia cu salarii si avocata s-a uitat pe lista gresita dar acuma oricum e prea tarziu ca a trecut termenul acela de 3 ani in care puteam sa-mi cer dreptul.Mai pot face ceva?Acum pe noua firma pe care sunt angajata din 2010.07 mi s-a adunat ceva banuti si aici.Dar,s-a ivit o problema acuma,v-am spus ca sunt agent de vanzari si am un client care a intrat in insolventa si are sa-mi plateasca 585 lei si unul care a dat faliment si are sa-mi plateasca 300 lei. Cel cu insolventa inca mai are activitate si a trimis la noi o hartie prin care spune sa ne inscriem al masa credala pentru a ne recupera banii iar seful meu mi-a spus ca o sa-mi opreasca mie banii ambilor clienti.E legal?Daca nu e cum as putea sa impiedic asta deoarece as vrea sa-mi dau demisia.Mentionez ca unui coleg la fel i-a oprit o suma de bani spunandu-i ca i-ar taia chitanta pentru clientul respectiv,banii i-a oprit dar clientul apare si acum cu datorie in scadentar.