avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Activitate niteasca

Activitate niteasca

Am inteles.
Am intrebat si am primit acelasi raspuns, insa nu m-a convins si de aceea am preferat sa mai caut niste raspunsuri.
Am mai primit raspunsuri negative cu privire la luarea in calcul, pentru stabilirea cuantumului indemnizatiei, a unor venituri obtinute din conventii civile. Am intrebat un avocat si mi-a spus ca aceste venituri se pot lua in calcul, asa ca am depus cerere de recalculare cu documentele doveditoare si mi le-au luat in calcul.
Ce sa mai cred. Legea si cei care o servesc sunt mai mult impotriva cetateanului, decat pro. Incercam doar sa caut mai multe informatii si sa ma lamuresc pana la capat.
Multumesc.
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns.
Din cele explicate de dvoastra, inteleg ca doar daca si primul copil ar fi fost nascut incepand cu 1 ianuarie 2011 as fi putut beneficia de cei 600 de lei in plus indemnizatie pentru cel de-al doilea copil?
Opinia mea este ca as putea beneficia si de marirea de 600 de lei dat fiind faptul ca al doilea copil s-a nascut dupa ianuarie 2011 si astfel se suprapun doua perioade similare, de natura a genera acest drept. Se scrie in OUG nr. 111/2010 doar despre ceea ce se acorda incepand cu a doua nastere (sau situatie de natura a genera acest drept), aparuta dupa 1 ianuarie 2011, nicidecum nu se specifica, in mod clar, despre perioada/ momentul cand ar trebui sa aiba loc prima nastere (sau situatie de natura a genera acest drept), inainte sau dupa 1 ianuarie 2011, pentru a putea beneficia de acest drept.
Daca am reusit sa ma fac inteleasa, va rog tare mult sa ma ajutati sa clarific acest aspect.
Astept cu interes raspunsul dvoastra.
Multumesc.
Buna ziua,
Am nevoie sa ma ajutati sa lamuresc urmatoarea speta: sunt in concediu pentru creste copil din noiembrie 2010 cu primul copil si in aceasta perioada am mai nascut un copil in decembrie 2011. Astfel, se suprapune perioada de crestere a celui de-al doilea copil cu cea a primului copil pentru mai bine de 10 luni. Din pacate, nu pot beneficia nici macar de 600 de ron indemnizatie, pentru cel de-al doilea copil nascut, pe parcursul acestei perioade de 10 luni. Este corect asa, doar pentru ca s-au nascut in perioade de aplicarea a unor legi diferite?