Buna ziua,
Am si eu o intrebare .
Lucrez intr-o scoala si beneficiez de decontul transportului (legea privind decontul cadrelor didactice.) Ma deplasez la locul de munca cu un autoturism pentru care am un contract de comodat de la un PFA.In urma controlului Curtii de Conturi, contabilul mi-a spus ca trebuie sa dau banii inapoi pentru ca sunt luati ilegal.Sustine acest lucru pentru ca in lege spune ca trebuie sa fie autoturism proprietate personala ( asta pot intelege daca de exemplu pentru persoanele care conduc masina fratelui, sotiei si alte rude s-ar aplica la fel. Explicatia lor este ca ei sunt fin familie si se interpretaeaza altfel!? )
Acum eu va intreb. Eu am depus o cerere de decont la care am atasat tot timpul( doi ani ), luna de luna, CI, permis, talon si act comodat si mi-a fost acceptat . Nimeni nu mi-a spus pana acum lucrul acesta ( nimeni in doi ani). Eu de unde sa stiu ca iau niste bani ilegal? Ilegal pentru ca decontam cu aceste acte, ca daca-mi spuneau puneam bilete de maxi-taxi ( decontul este obligatoriu)
Ce pot sa fac eu acum. Nu ma pot intelege cu nimeni si nimeni nu poate sa-mi explice - de ce eu sunt vinovata.Mi-au explicat ca este pe PFA- dar eu, asa cum am mai spus folosesc masina asta cu comodat si nu am mai decontat transportul pe PFA-asta se poate verifica).
Ok. Asa stau lucrurile. Ce pot sa fac. Culpa cel mult este comuna din punctul meu de vederea( asta daca pun la socoteala ca trebuia sa stiu eu desppre toate acestea).
Ce pot sa fac?
Va multumesc.