avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Activitate avadanialic

Activitate avadanialic

Răspuns la discuția Mostenire/ Cumparare
Multumesc pentru raspunsuri. Daca doresc ca impartirea sa se faca in natura, atunci ambii mostenitori trebuie sa aiba intrari separate, atat la partea de apartament cat si la terenul aferent. In cazul de fata unchiul poate lua doua camere si sotia sa ramana cu bucataria baia si holul. Apartamentul este de tip bovagon se intra prin hol apoi bucataria si baia si cele doua camere inseriate. Toate au si un perete catre strada deci se poate face o usa la una din camere catre strada. La fel si terenul poate fi delimitat cu un gard astfel incat sa aiba doar el acces cu intrare atat dintr-o strada cat si din cealalta. Este oare corect ce spun sau deja aceste lucruri sunt chestii tehnice pe care un judecator le decide in moemntul iesirii din indiviziune (partaj). Va multumesc inca o data!
Buna ziua,

Sotia mea a mostenit impreuna cu unchiul ei un apartament la casa, cu terenul implicit. S-a facut succesiunea si mostenitenirea si au intrat amandoi in drepturi. Apartamentul este intr-o casa cu 2 apartamente si curtea aferenta. Apartamentul 1 este detinut de sotia mea si mama ei cu acte in regula. Apartamentul 2 este cel mostenit de unchiul si sotia mea. Acuma noi am dori sa cumparam partea unchiului, respectiv jumatate din apartamentul mostenit si terenul, dar nu reusim sa ne intelegem la bani. Unchiul doreste sa vindem toata casa si terenul pentru ca suma in acest caz ar fi probabil mai mare. Ne poate forta in vreun fel unchiul sa fim nevoiti sa vindem toata casa si terenul? Poate el sa vanda jumatate din apartamentul 2 si terenul fara acordul sotiei mele sau fara sa iasa din indiviziune? As avea nevoie de niste sfaturi pentru aces caz. Va multumesc.
Răspuns la discuția Mostenire
Bunicul mi-a donat casa, dar eu nu am respectat sarcina. Bunicul a decedat si nu a revocat donatia. Este posibil ca persoana care l-a ingrijit sa atace in instanta donatia. In acest caz ce se va intampla cu casa, va ramane persoanei respective, s-au donatia fiind declarata nula se va trece la mostenire?
Discuție Mostenire
Buna ziua,

In urma cu 12 ani bunicul meu a vrut sa imi lase mostenire casa sa. Eu eram liceean la vremea aceea si nu aveam venituri. Asa ca am fost la notar si el s-a hotarat sa faca donatie cu o clauza de ingrijire. Eu la vremea aceea i-am spus ca deoarece parinti mei locuiesc la150Km de casa sa, eu nu as putea sa il ingrijesc dar el a spus ca nu va fi nevoie si sa stau linistit. Au trecut anii, iar eu in acest timp am platti impozitul pe casa. In ultimul an bunicul s-a imbonavit si nu mai poate avea singur grija de el. L-am rugat sa angajej o femeie care sa ii faca de mancare sau si sa mai spele o haina, dar el a refuzat. A fost un om dificil si sever de-a lungul vietii. A zis sa ma mut la el impreuna cu sotia mea(casa este undeva la tara la150 km de Cluj, eu lucrez ca inginer IT), lucru care mi s-a parut imposibil. Nu puteam sa las servicul si sa ma mut la el. In cele din urma o nepoata (fiica unei surori a sale) ii aducea mancare si ii spala hainele o data pe saptamana beneficiind de pensia lui de fost doctor. Bunicul a avut doi fii, unul a murit de tanar, iar tata a murit in urma cu 5 ani. Sotia bunicului este si ea decedata. Eu sunt singurul nepot de la copii sai. Intrebarea mea este ce se va intampla cu casa?