Art. 250. - Dosarul de examinare trebuie sa cuprinda, pe langa documentele prevazute la art. 57:
a) cererea de prezentare la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere in locul celui anulat;
b) copia hotararii judecatoresti ramase definitiva;
c) dovada ca a absolvit un curs de legislatie rutiera si conduita preventiva organizat de o scoala de conducatori de autovehicule autorizata.
Art. 57. - Pentru admiterea prezentarii la examen persoana care solicita examinarea in vederea obtinerii permisului de conducere trebuie sa depuna urmatoarele documente:
a) cererea-tip;
b) fisa de scolarizare;
c) fisa medicala si avizul psihologic;
d) certificatul de cazier judiciar;
e) copia actului de identitate;
f) copia actului de studii care sa ateste indeplinirea conditiei prevazute la art. 55 alin. (1) lit. e);
g) chitanta de plata a taxei de examinare.
ASTA IMPLICA DIN NOU TOATA SCOALA DE SOFERI SAU NUMAI AVIZUL PSIHOLOGIC SI CURS DE LEGISLATIE ???
Am si eu o problema cu permisul si cu politia…(de data asta numai rutiera)
Daca ma poate lamuri cineva… am avut si eu un accident rutier soldat cu vatamare corporala grava (vatamare corporala grava NUMAI A MEA – picior stang rupt) din cauza unui cretin cu un TIR care a taiat o curba la Bunesti si a intrat peste portiera Daciei mele. Alba si break. Accidentul era in vara anului 2007 si eu am stat cateva luni prin ghips numai cu piciorul stang (nu si cu alt organ sau cu mintea din fericire) si a urmat o taraganeala de proces ieftin si cu miros clar de “persecutie” locala, de forta exemplului de a pedepsi pe cei vinovati, proces care sa finalizat cu o decizie (sau sentinta mai juridic) prin 2008, dosar (cica) penal si cu condamnare la 6 luni cu suspendare. Permisul nu mi-a fost retinut niciodata pana in prezent dar cica, spun politistii, era suspendat pe toata perioada si chiar in baza de date a politiei. In trafic apaream cu permisul valid pentru ca am circulat mult in ultimii ani. Permisul acum e expirat de cateva luni si ar trebui sa merg sa-l schimb. E suspendat ? E anulat ? Cum pot sa-l schimb in cel mai simplu mod fara examen si alte alea. Mai precizez ca era codul rutier vechi, in 2008, in vigoare. Ce e de facut ? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.