Vreau sa ofer mai multe detalii, in ceea ce priveste problema mea... tatal meu era pensionar dar si consilier local. perioada 2012-2016. In anul 2016 curtea de conturi a constatat ca tatal meu a primit sume necuvenite ( cotizatia lunara pe care a primit-o era mai mare, pentru ca asa s-a calculat ..... sau nu s-a incadrat corect in contextul legislativ) . Deci venitul necuvenit provine din cotizatia lunara, pe care o primea ca si consilier local. In octombrie 2016 a primit instiintare prin posta, precum ca are de restituit o suma. Am platit o transa din bani. In ianuarie, tatal meu a decedat. va rog, daca poate cineva sa imi raspunda! Trebuie familia sa plateasca suma restanta? , daca da, trebuie sa fim instiintati despre aceasta? Va multumesc!!
Este vorba de o indemnizatie pe care o prima, ca urmare a unui statut. S-a stabilit, ulterior, ca s-a calculat gresit modul de acordare a respectivei indemnizatii, sau inainte de termen, inainte de a se puteta incadra intrun cadru legislativ
tatal meu, in octombrie, anul trecut, a primit o instiintare, precum ca are de restituit o suma de bani ( bani necuveniti), catre o institutie a statului. A platit o transa din aceasta suma, dar in ianuarie tatal meu a decedat. Acesta suma trebuie sa fie platita de sotia lui sau copii? Ce se intampla , de acum inainte, daca tatal meu a decedat?