Atunci mi se pare foarte ciudat cum unele firme, unele chiar maricele pot face astfel de contracte fara sa il puna pe angajat sa umble pe la administratia financiara.
Contracte fara carte de munca... fara nimic.
Daca trebuie sa se duca la Adm. Financiara este cam acelasi lucru cum s-ar duce direct sa se inregistreze ca PFA.
Dar ca PFA nu trebuie sa ai un atestat, ceva? sau mai exista inca statutul de PFI?
Oricum, eu duc aceasta discutie in baza unui contract semnat de o prietena cu ECDL pentru traduceri de carti din engleaza in romana.
Si sunt doua posibilitati: Ori au gasit ei o metoda pe care o caut si eu.... ori sunt in Ilegalitate.
Merci mult Anca pentru raspunsuri - vad ca esti foarte activa pe acest forum.
Nu exista si alta modalitate? De PFA stiam dar este putin mai complicat pentru angajat pentur ca trebuie sa se duca sa isi inregistreze contractul... si daca nu este nici din Bucuresti.. dejea se intarzie destul de mult.
Stiu ca sunt firme ( call centere si firme precum ECDL, care platesc pe "Contract de traducere nr..." si cu suma inscrisa in contract ) care fac contracte de colaborare cu angajatii.
Acestia cum fac cu taxele, se retin la sursa? si atunci cum se scot banii din firma.. care e metoda contabila.. uf.. i dont know..
Acestia nu au carte de munca dar nici nu trebuie sa mearga sa se inregistreze ca PFA
Buna ziua !
Asi dori sa stiu care este forma legala prin care pot sa platesc munca prestata de un angajat pe "Project Based". Adica fara carte de munca.
Cum ar trebui sa fie contractul si care ar fi taxele?
Ce taxe ar plati firma in acest caz (impozit banuiesc) si ce taxe (daca sunt) ar plati angajatul.
Exista un draft de astfel de contract?
Este destul de urgent... si asi fi foarte recunoscator daca m-ati putea ajuta..