avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Activitate cristian19

Activitate cristian19

Răspuns la discuția LITIGIU DE MUNCA
nu cunosc legiile... dar intrebarea mea este urmatoarea eu sunt delegat cate 2 luni si sunt platit cu 15 euro la zi sau cu 18 euro la zi in cazul in care am masina sa o conduc pentru firma.din cate am inteles in uniunea europeana ziua de munca minima este 35 de euro ei ne platesc cu 15 respectiv 18 euro este legal?
sociedatatea are sedii sau puncte de lucru nici nu stiu cum sa le numesc iar firma ,,mama,, este la sibiu de acolo se opereaza totul.... acolo ajung toate actele tot tot...
da delegare pe 2 luni in care esti platit doar cu 15 euro la zi sau 18 euro la zi daca ai masina pe cand strainii iau 10 euro pe ora minim iar asta nu cred ca e legal ce fac ei cu cat ne platesc...
nu am fost detasat la alte firme.am fost detasat tot la firma atlassib care au sedii in strainatate .
foarte bine daca ai plecat cu toti banii de la sibiu pentru ca acesti excroci s-au invatat ca cei care pleaca din firma sa nu isi ceara drepturile iar de cele mai multe ori au constrans oameni sa plece din firma sa isi puna demisia pentru ca ei sa nu aiba nici o vina iar asta trebuie sa se incheie e vremea sa ne desteptam.

atlassib face delegari se lucreaza 2 luni in tara 2 in strainatate scrie si in contractul pe care l-am semnat (dar care nu prea se respecta) si eu am facut si 2 detasari una in spania una in germania.
bun acuma am inteles am sa depun asta clar nu va ramane asa voiam doar sa stiu daca am sanse sa castig si daca am dreptate am sa vad cand o sa merg in instanta
nu prea am inteles unele raspunsuri mai ales daca mi se scriu articole din lege... eu vreau sa stiu daca exista sanse sa castig daca ii actionez in judecata dar cred ca cel mai bine este sa consult un avocat fata in fata pentru a-mi explica mai bine.
deci eu refuz sa cred ca nu se poate face nimic daca in contract nu erau trecute aceste informatii cum am fi putut sa negociem?
Buna ziua,
Am lucrat ca agent turism la Atlassib. Salarul pe cartea de munca este minim pe economie. Ore de noapte nu se platesc. Orele suplimentare se platesc. Concediul se acorda cand nu esti in detasare in functie de personalul disponibil(deci putin mai greu) . Diurna cat esti plecat in afara tarii este de 450-500 de EURO cazarea inclusa.
Se fac foarte multe penalizari din cauza exigentei sefilor.
In detasare nu ai zi libera si nu este socotita nici ca ore suplimentare . Conditiile de cazare nu sunt excelente uneori chiar stresant de mizere(dormit 2 3 4 in camera depinde cum nimeresti)
Partea buna este ca dupa ce pleci din Atlassib in functie de perioada de detasare poti sa ii dai in judecata deoarece diurna minima in UE este de 35 de euro pe zi . Eu si mai multi angajati am recuperat sume de la 5000- la 15000 euro . eu pt 2 ani de munca in jur de 7000 de euro dar dupa un proces ce a durat 2 ani.
Uite altii au putut castiga pe aceleasi motive....

nu prea am inteles unele raspunsuri mai ales daca mi se scriu articole din lege... eu vreau sa stiu daca exista sanse sa castig daca ii actionez in judecata dar cred ca cel mai bine este sa consult un avocat fata in fata pentru a-mi explica mai bine.
care act aditional ? eu nu am primit nici un act aditional nu am semnat nimic inafara de contractul de munca individual pe care l-am primit si eu intr-un exemplar...

garantia aia nu au dreptul sa ne-o ia deoarece aia sunt bani pentru hrana este ilegal plus ca noi daca suntem detasati pe teritoriul altei tari trebuie sa fim platiti conform regulilor de acolo.
Stiu persoane care i-au dat in judecata pentru diferenta de diurna deoarece erau platiti cu doar 15 euro pe zi cand un minim in UE este undeva la 35 de euro si au castigat deci nu va de ce sa nu am sanse...
Buna ziua ,
Doresc sa aflu si eu niste informatii in legatura cu codul muncii.
Eu lucrez la firma atlassib care se ocupa cu transport de persoane si colete.
La aceasta firma se lucreaza doua luni in tara apoi 2 luni in strainatate conform planului acest lucru fiind stipulat in contractul de munca semnat cu ei (dar nu se respecta acest lucru deoarece din lipsa de personal in tara se pleaca la 4-5 luni ceea ce nu mi se pare corect si legal atata timp cat este prevazut in contract)
Salariul in tara este 900 de roni brut iar in mana primim undeva la 640 de roni.
Cand sunt plecat in detasare sunt platit cu 450 de euro si cei 600 de roni in tara dar din acei 450 de euro se opresc 10 la suta adica 45 de euro , vreau sa stiu daca acest lucru este legal avand in vedere ca atunci cand esti plecat in strainatate trebuie sa fii platit conform salariului minim specific tarii unde esti trimis iar eu sunt platit cu 15 euro pe zi daca nu am masina in primire si 18 euro cu masina deci cred ca sunt niste abuzuri facute de firma si as dori sa stiu daca am dreptate si daca ii dau in judecata daca am sanse sa castig?
In ultimul rand as vrea sa adaug ca in luna iulie am fost detasat in Spania in orasul Castellon iar acolo dupa 2 zile mi-a fost sparta agentia furandu-se seiful cu 3000 de euro plus laptopul meu personal si toata agentia fiind distrusa dar vreau sa mentionez ca agentia nu era dotata cu sistem de alarma seiful nu era prins in pamant absolut nimic hotii au avut de spart decat 2 usi.Am fost trimis acasa dupa 5 zile si am venit in continuare la munca in tara (Timisoara) iar dupa aproximativ 2 saptmani am primit convocare la sediul cel mare al firmei de la Sibiu am raspuns tuturor intrebarile care mi-au fost adresate am dat si in scris iar peste cateva zile mi-a venit decizie sa fiu penalizat cu 10 la suta din salariul din tara(600 de roni) ,iar in aceea decizie imi era scris ca s-a luat aceasta decizie de a mi se imputa din salariu 10 la suta deoarece am efectuat serviciul defectuos deoarece nu am depus banii in banca in pauza ,in aceea pauza care nu exista acolo deoarece mergeam sa imbarc calatorii care plecau spre romania.Sunt legale aceste imputari si penalizari din salariu si diurna de deplasare daca nu ce pot face daca ii actionez in judecata am vreo sansa sa imi fac dreptate?