avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Activitate zamfir74

Activitate zamfir74

referitor la exemplul tau cu cele 10 apartamente, 1 proprietar cu 8 apartamente si 2 cu cate uunu, de ce ne-am mai asocia noi?
de ce sa se asocieze cel cu un apartamet cu ceilalti proprietari???
daca eu cu 1 apartament sunt tot timpul ala micu....???
pe de alta parte facand o paralela "probabil nefericita", sa zicem ca ai 100 de apartamente in orasul tau, dar la alegerea primarilor..... ai 1 singur vot..... daca pui doua voturi .... raspunzi penal
eu vorbeam de voturi aferente actiunilot care nu includ cheltuieli majore, am crezut ca m-am facut inteles din primul mesaj....
multumesc frumos d-le adriantot, de atat aveam nevoie, de o parere pertinenta, o discutie pe marginea legii...
nici un judecator nu va bate cu ciocanelul in masa si va zice "se infiinteaza asociatia de proprietari....", pana cand nu vor fi intrunite elementele necesare constituirii asociatiei, minim 3 proprietari....
acel proprietar cu cele 10 apartamente nu se va putea constitui intr-o asociatie,
pe de alta parte nu putem aplica ce credem ca este "normal", trebuie aplicata legea asa cum e ea buna sau rea....
am avut o discutie cu un jurist acum cateva minute, care , la inceput nici nu a vrut sa ma asculte,
la urma mi-a dat dreptate si mi-a mai zis ca de fapt este o asociatie de proprietari si nu o asociatie de proprietati...
nu vin aici in ideea de a ma contrazice cu cineva, ci, as dori o explicatie pertinenta a cuiva care stapaneste aceste probleme, eu sunt economist si se poate sa gresesc .....
multumesc
prietene, dupa cum spui, proprietarul cu 10 apartamente se poate constituii singur intr-o asociatie ....
eu incerc sa aflu o opinie pertinenta, te rog, daca cunosti legea si esti avocat, sa-mi dai un raspuns care sa ma ajute in problema mea.
nu imi raspunde repede, gandestete un pic, te rog....
eu nu spun ca este corecta legea, dar este lege in vigoare si se aplica adliteram....
notiunea de proprietate:
Proprietatea desemnează acele lucruri care sunt recunoscute ca fiind în posesia unei persoane sau a unui grup.
deci, fiecare proprietar are dreptul la UN VOT pentru PROPRIETATEA SA
respect punctul dvs. de vedere, asa am gandit si eu cand am citit prima data legea, haide sa luam o alta speta pe exemplul tau cu cele 20 de apartamente, din care 10 au acelasi proprietar.
din ce spui tu, proprietarul celor 10 apartamente se poate constitui singur intro asociatie,
la constituirea unei asociatii este nevoie de minim 3 membrii
deci .....
mi-ar place sa purtam aceasta discutie in mod real nr meu de tel este 0744 570383, fa-mi te rog un apel si sun eu...
multumesc
nu sunt de acord cu "are dreptul la un vot pentru fiecare apartament", notiunea de "proprietate" este un termen cuprinzator care poate contine mai multe numere cf,
pe de alta parte proprietarul are dreptul la vot, nu proprietatea...
La art. 25 lit a)spune clar ca : Proprietarul are dreptul la UN VOT pentru proprietatea sa, nicidecum pentru fiecare din proprietatile sale...
la art 25 lit b) spune clar ca in cazul cheltuielilor "majore" votul proprietarului "cantareste" in functie de marimea proprietatii sale...