avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters255519

Activitate ContSters255519

in sfarsit am aflat ce e cu sotul meu...am reusit sa iau numarul de contact de la penontenciarul unde este inchis iar acolo mi s-a spus ca este inca inchis si ca mai are 12 zile pana la termen dupa care il prezinta instantei si se vor decide daca va mai sta sau nu...tot de acolo mi s-a spus ca este suspect de furt...problema e ca atunci cand m-a sunat sotul sa ma anunte ca a fost arestat mi-a spus ca este vorba despre o confuzie ...cat dureaza sa se faca ancheta respectiva? eu stiu sigur ca nu poate fi vorba despre furt deoarece el are servici aici foarte bun si nu si-ar pune in pericol locul de munca pentru asa ceva. nu este acea persoana care sa fure ceva...
am sunat la consulat si mi-au zis ca nu imi pot da informatii prea multe si ca trebuie sa ma prezint acolo pentru a afla ceva. mi-au zis ca e doar inchis si locul unde este inchis....
cum e posibil asa ceva ? se poate sa nu am dreptul la o informatie?
credeti ca poate fi eliberat la termenul specificat de ei?

multumesc mult
sotul meu a plecat acu cateva zile in belgia pentru a ajuta un prieten. tin sa precizez ca prietenul respectiv a comis o infractiune acolo si era cautat de autoritatile din belgia (cred ca despre furt este vorba). cand a plecat de aici a zis ca vrea sa scoata bonuri si sa aibe dovezi ca este legal si ca nu s-a dus sa comita el vreo infractiune. a ajuns acolo la vreo 2 zile si nici la o ora de cand ajunsese la locul de intalnire l-a luat garda (doar pe sotul meu nu si pe prietenul cu "probleme" deoarece el a vazut garda si a fugit inainte sa il vada garda). am fost sunata de catre sot si din cate am inteles in belgia te retine 24+72 de ore....si mi-a zis ca marti ar trebui sa iasa deoarece a fost o confuzie. problema e ca au trecut si cele 4 zile si marti iar eu nu am nici o veste despre el. ce acuzatii ar putea sa primeasca? asta avand in vedere ca el nu are nici un fel de cazier nimic in tara si nici in strainatate, iar el a plecat de aici cu acte in regula, masina fratelui sau, carduri pe numele sau etc...tin sa precizez ca i-au fost gasite si niste plicuri cu niste adrese de acolo ( adresa unde trebuia sa se intalneasca cu prietenul sau) dar in zona respectiva nu s-au comis infractiuni facute de catre prietenul lui. i se pot aduce acuzatii doar pentru simplul fapt ca au gasit plicurile respective???? dupa termenul ala nu are dreptul la nici un telefon??? totusi e strain in tara respectiva si nu cunoaste pe nimeni...cat ar mai putea legal sa il retina si pentru ce? pentru ca nici bine nu a ajuns in belgia si a fost retinut...va rog din suflet sa imi dati o parere urgent pentru ca sunt disperata si nu am nici un fel de informatie si nici nu stiu ce as putea face eu din tara legal sau cum sa iau legatura cu cineva de acolo sa imi dea informatii...va multumesc