avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Activitate aisa4ever

Activitate aisa4ever

Răspuns la discuția Admitere SNG 2014
caius1186 a scris:

aisa4ever a scris:

Buna tuturor!
Cu privire la contestatii - faceti contestatii la orice materie unde apreciati ca nu ati fost punctati corespunzator! De scazut nu se scade, decat acolo unde este specificat expres in barem ca ceea ce este scris in plus se scade. Din comisia de corectare fac parte tot oameni, nu sunt roboti, mai gresesc sau sunt neatentie cand intervine oboseala si din greseala nu observa ceva si nu puncteaza, ori se omite un \"si\".. o \"negatie'' un \"sau\"..se intampla..
Ca si rezultat la contestatii sunt doua variante ori ramaneti cu aceeasi nota ori creste, de scazut nu a scazut nicodata la nimeni.
Sfatul meu este sa faceti contestatii pentru ca in general cei de pe ultimile locuri (ultimile 20 - cu aproximatie) nu prea au corespuns de la listele initiale cu cele finale.. dar atentie! .. analizati obiectiv motivul contestatiei! de apreciati ca ati fost depunctati pe undeva iar rezultatul obtinut de voi nu corespunde cu ceea ce v-ati calculat..caci nota nu va creste din neant ci doar pe considerente intemeiate.
Felicitari celor ce au intrat!..si mult succes!


Stii care-i procedura de solutionare a unei contestatii daca exista diferenta mai mare de un punct intre nota initiala si cea de dupa contestatie?Se corecteaza normal sau trebuie comisie speciala?La penal nota mea e cu un punct si ceva mai mica decat am calculat eu,la civil este aceeasi nota pe care eu am estimat-o,iar la oj nu inteleg de ce mi-au dat 8.33 ca nu am gresit nimic doar la obligatiile grefierului am scris din lege nu din codul deontologic...sub avea 1.50,atunci trebuia sa imi dea 8.50...dar ce am scris eu din lege trebuia sa imi puncteze pt ca in barem scrie ca se puncteaza si daca ai scris din lege art 78 alin 1
Cand fac contestatie trebuie sa o motivez?





Scuze de intarziere!
Se depune o cerere ..in care specifici clar ca faci contestatie.. la materia "x".. sau la toate.. o singura cerere este suficienta! Aceasta nu trebuie motivata. ( succint cererea - trebuie sa contina - nume prenume, adresa, date de identificare si ceea ce soliciti, datat si semnat)
Sunt comisii separate - una pentru corectare si una pentru contestatii. Mult succes!
Răspuns la discuția Admitere SNG 2014
Buna tuturor!
Cu privire la contestatii - faceti contestatii la orice materie unde apreciati ca nu ati fost punctati corespunzator! De scazut nu se scade, decat acolo unde este specificat expres in barem ca ceea ce este scris in plus se scade. Din comisia de corectare fac parte tot oameni, nu sunt roboti, mai gresesc sau sunt neatentie cand intervine oboseala si din greseala nu observa ceva si nu puncteaza, ori se omite un "si".. o "negatie'' un "sau"..se intampla..
Ca si rezultat la contestatii sunt doua variante ori ramaneti cu aceeasi nota ori creste, de scazut nu a scazut nicodata la nimeni.
Sfatul meu este sa faceti contestatii pentru ca in general cei de pe ultimile locuri (ultimile 20 - cu aproximatie) nu prea au corespuns de la listele initiale cu cele finale.. dar atentie! .. analizati obiectiv motivul contestatiei! de apreciati ca ati fost depunctati pe undeva iar rezultatul obtinut de voi nu corespunde cu ceea ce v-ati calculat..caci nota nu va creste din neant ci doar pe considerente intemeiate.
Felicitari celor ce au intrat!..si mult succes!
Răspuns la discuția Admitere SNG 2014
aurelia28 a scris:

Stiti ceva se mai da in septembrie?


În septembrie nu se mai susţine examen. Cu certitudine se va susţine examen la anul in septebrie (2015). Promoţia din vara va începe cu aproximaţie în iulie (chiar la inceputul lunii) şi va termina în decembrie. Scoala dureaza fix 6 luni.. iar la începutul lunii ianuarie cu certitudine va fi repartiţia (cel tarziu).. spor la recapitulat şi mult succes la examene!
Răspuns la discuția Admitere SNG 2014
DahliaNoir a scris:

Si promotia din 2010 a fost privata de sansa asta. Exista precedentul care dovedeste ca absolventii nu sunt un impediment in luarea deciziei. Si atunci nici nu era nevoia mare de personal cauzata de intrarea in vigoare a codurilor.
Eu cred ca singurul impediment ar putea fi bugetul. E clar ca la alocarea bugetului(in decembrie)nu s-a avut in vedere organizarea mai devreme..altfel aparea si in calendarul estimativ CSM.Pe de alta aprte, din ce stiu eu, ministerul hotaraste cate posturi sunt in sistem si CSM se ocupa doar cu recrutarea. Daca ministerul considera ca suplimentarea e urgenta..CSM executa.inca 20-24 de zile si ne lamurim. :D



Interesant este că, stimabilul prim-ministru Victor Ponta a aprobat bugetul pentru Ministerul Justiţiei, pe vremea când Mona Pivniceru era ministru al justiţiei, acum un an si jumatate, în octombrie 2012, în baza raportului privind intrarea în vigoare a codurilor de procerură, unde era specificat clar si suplimentarea schemelor de personal pentru a putea intra în vigoare şi a fi aplicate codurile... şi în acest sens s-a aprobat un buget "mărit" pentru justiţie, la acel moment până în 2016... acum.. rămâne de văzut ce şi cum se va proceda...
250 de locuri in 2013 ,
200 de locuri in 2014 si
150 de locuri in 2015... din cate imi amintesc din acel raport pentru Personal auxiliar instante, la parchete nu era menţionat nimic, desi ma gândesc ca ar trebui suplimentat si aici.. infiinţându-se noi locuri pentru procurori..prin suplimentarea schemelor..
asa cum spuneam rămâne de văzut.. si de verificat in permanenta paginile de la CSM si SNG, eventual portalul curtilor si al parchetelor de pe lângă acestea...
Răspuns la discuția Admitere SNG 2014
Examenele fie pe post direct fie prin SNG se vor da după noile coduri, fără dubii. Nu prea cotează editura, contează să fie publicat după data intrării în vigoare.
Atenţie că au apărut modificări şi la legile din organizare judiciară şi vor mai apărea.
Nu ştiu de CAB va scoate toate posturile la concurs, cel puţin pe cele cu studii medii în mod sigur că da, despre cele cu studii superioare cred că vor fi trimise promoţiei SNG care termină scoala în aprilie 2014(raportat la timpul de organizare al concursului şi durata până când termina promoţia în curs e cam aceeaşi sau mai mică pentru absolvenţii SNG, analizând afisarea notelor contestaţii, rezultate finale.. apoi contactarea telefonică a celor ce au fost primii ..şi până la angajarea efectivă mai durează cu totul aproximativ 3 luni printr-un calcul estimativ din acest moment) .
Se pare că se încearcă acoperirea celor 200 de locuri cu care se presupune a se suplimenta schema de personal auxiliar pentru anul curent cu absolvenţi SNG. Este un proiect (se fac demersuri ca unica posibilitate de ocupare a unui post de grefier cu studii superioare să se facă doar prin şcoală şi să se elimine concursul direct pe post, de asemeni se fac demersuri pentru a intra în vigoare noua lege privind personalul auxiliar de specialitate), pe pagina CSM încă nu s-a dezbătut nimic.. dar de se va pune în aplicare posibil să nu mai fie concurs în toamnă. Cât despre locuri... probabil vor fi aceleaşi locuri, având în vedere că nu au spaţiu pentru a şcolariza mai mulţi cursanţi. Urmăriţi pagina CSM-ului si pagina SNG -acestea sunt singurele pagini ce vor oferi informaţii clare.
Mult spor la învăţat! ªi mult succes!
P.S. sunt mici semne de intrebare .. cu privire la promoţia universitara ce va termina undeva in iunie 2014 care practic vor fi privati de sansa de a incerca la acest concurs..vom vedea de se aproba .. căci practic acesta era unul dintre principalele motive pentru care examenul era "toamna"..cât şi vacanţa judecătorească... (iulie -august) ..oricum ..mult spor la învăţat!
Răspuns la discuția Admitere SNG 2014
La anul examenul la SNG 2014 se va da examen dupa:

1. Codul de Procedura Civila intrat in vigoare la data de 15 februarie 2013 (NCPC) - cu modificarile ce pot surveni pana la data anuntului de concurs.
2. Noul Cod de Procedura Penala - care va intra in mod sigur in vigoare la data de 1 februarie 2014 -nu vor mai fi amanari (impreuna cu noul Cod Penal - caci nu se poate aplica unul fara altul, dar pt SNG - conteaza doar procedura)
3. La organizare judiciara sa aveti in atentie legile din tematica cu toate modificarile pana la data anuntului inclusiv.

Mult spor la invatat!
Răspuns la discuția Admitere SNG 2014
stefana88 a scris:

Stie cineva, profesia de mediator este incompatibila cu cea de grefier?


Orice profesie este incompatibila cu profesia de grefier cu exceptia functiilor didactice (si aici sa fie reglementat un contract de colaborare la plata cu ora, doar in acest caz se aplica exceptia).

Lg 567/2004 - statutul personalului auxiliar de specialitate.

Art. 77 –
(1) Funcţia de grefier este incompatibilă cu orice alte funcţii publice sau private, cu excepţia funcţiilor didactice.
(2) Grefierilor le este interzis:
a) să desfăşoare activităţi comerciale, direct sau prin persoane interpuse;
b) să desfăşoare activităţi de arbitraj în litigii civile, comerciale sau de altă natură;
c) să aibă calitatea de asociat sau de membru în organele de conducere, administrare ori de control la societăţi civile, societăţi comerciale, inclusiv la bănci sau la alte instituţii de credit, societăţi de asigurare ori financiare, companii naţionale, societăţi naţionale sau regii autonome;
d) să aibă calitatea de membru al unui grup de interes economic.
(3) Prin derogare de la regula prevăzută la alin. (2) lit. c), grefierii pot fi acţionari sau asociaţi ca urmare a legii privind privatizarea în masă.

Mentionez ca situata de la alin. 3 are un cadru de aplicare restrans si nu prea mai e valabil.

Răspuns la discuția Admitere SNG 2013
zizy a scris:

Felicitări celor admişi la SNG şi succes în profesie!
Mă poate lămuri cineva dintre cei admişi la SNG sau direct pe post, dacă trebuie învăţat chiar tot, pentru a reuşi? De exemplu:
(2) La întâmpinare se va alătura acelaşi număr de copii certificate de pe înscrisurile pe care se sprijină, precum şi un rând de copii pentru instanţă. Dispoziţiile art. 149 alin. (1), (3) şi (4) şi ale art. 150 sunt aplicabile.
Aş vrea să ştiu dacă trebuie învăţat şi ceea ce este subliniat şi scris cu bold. În cazul în care pică acest subiect la examen, voi ce părere aveţi, trebuie scris şi ce este subliniat şi bolduit?




Acum nu o sa-ti ceara nimeni sa stii totul ca o poezie si numerele articolelor, ale alineatelor eventual si litere s.a.m.d., adica nu o sa iti ceara sa scrii in raspuns in cazul de fata si cu ce dispozitii ii sunt aplicabile(cu o formulare ceva de genul: "dispoztitiile x sunt aplicabile"..), dar este esential ca tu sa stii ce contin acele referiri (pentru ca se puncteaza, avand o pondere din punctul acordat subiectului) si sa stii sa le mentionezi. Spun asta pentru ca asa cum e legea constituita se presupune ca legiuitorul nu trebuie sa se repete in afirmatii, dar poate face referiri la articole, alineate, litere, teze aplicabile, ce trebuie sa le stii(spun asta ca este indicat ca atunci cand citesti un articol si intalnesti o astfel de indicatie citesti si orice alte articole aplicabile pentru a intelege la ceea ce se refera articolul in cauza , primul exeplu ce imi vine in minte (din CPP )ar fi la masuri preventive - obligarea de a nu parasi tara, unde la alineatul (2) ni se specifica clar ca dispozitiile de la obligarea de a nu parasi localitatea sunt aplicabile).
De te vei uita pe bareme vei vedea ca sunt cazuri in care raspunsul se regaseste intr-o astfel de situatie(articole raportate la alte articole, coroborate etc)..ideea e sa iei fiecare subiect in parte si sa verifici baremul pe cod si vei descoperi nenumarate astfel de situatii.. de ex. in care nu se specifica termenul in articol si se face referire la un alt alineat dintr-un articol pentru acest termen, cazuri de genul acesta sunt multimple etc..analizand intrebarea, articolul din cod si baremul specificat in subiectele ce s-au dat in anii precedenti.. vei intelege mai bine cam cum trebuie formulate raspunsurile si ceea ce ei cer.
Răspuns la discuția Admitere SNG 2013
marius29_86@yahoo.com a scris:

Cursurile o sa inceapa de pe 14? Stiti ceva?



Pe pagina SNG este specificat un anunt la sectiunea "DIN VIATA SCOLII" in subsectiunea intitulata "Evenimente"..
Deschiderea va avea loc pe data de 14 octombrie (de azi intr-o saptamana mai precis) la ora 10.00
Anuntul este urmatorul:

ANUNŢ

Luni, 14 octombrie 2013, ora 1000, va avea loc ceremonia deschiderii anului de formare iniţială al ªcolii Naţionale de Grefieri, promoţia 2013 – 2014, care se va desfăşura la sediul ªcolii Naţionale de Grefieri din Bucureşti, Bd.Regina Elisabeta nr. 53, sector 5, în Aula de la etajul I.

Il gasesti si aici:
[ link extern ] >
Răspuns la discuția Admitere SNG 2013
La nivel national este varianta OFFICE 2003 - atat la instante cat si la parchete.