aisa4ever a scris:
Buna tuturor!
Cu privire la contestatii - faceti contestatii la orice materie unde apreciati ca nu ati fost punctati corespunzator! De scazut nu se scade, decat acolo unde este specificat expres in barem ca ceea ce este scris in plus se scade. Din comisia de corectare fac parte tot oameni, nu sunt roboti, mai gresesc sau sunt neatentie cand intervine oboseala si din greseala nu observa ceva si nu puncteaza, ori se omite un \"si\".. o \"negatie'' un \"sau\"..se intampla..
Ca si rezultat la contestatii sunt doua variante ori ramaneti cu aceeasi nota ori creste, de scazut nu a scazut nicodata la nimeni.
Sfatul meu este sa faceti contestatii pentru ca in general cei de pe ultimile locuri (ultimile 20 - cu aproximatie) nu prea au corespuns de la listele initiale cu cele finale.. dar atentie! .. analizati obiectiv motivul contestatiei! de apreciati ca ati fost depunctati pe undeva iar rezultatul obtinut de voi nu corespunde cu ceea ce v-ati calculat..caci nota nu va creste din neant ci doar pe considerente intemeiate.
Felicitari celor ce au intrat!..si mult succes!
Stii care-i procedura de solutionare a unei contestatii daca exista diferenta mai mare de un punct intre nota initiala si cea de dupa contestatie?Se corecteaza normal sau trebuie comisie speciala?La penal nota mea e cu un punct si ceva mai mica decat am calculat eu,la civil este aceeasi nota pe care eu am estimat-o,iar la oj nu inteleg de ce mi-au dat 8.33 ca nu am gresit nimic doar la obligatiile grefierului am scris din lege nu din codul deontologic...sub avea 1.50,atunci trebuia sa imi dea 8.50...dar ce am scris eu din lege trebuia sa imi puncteze pt ca in barem scrie ca se puncteaza si daca ai scris din lege art 78 alin 1
Cand fac contestatie trebuie sa o motivez?
Stiti ceva se mai da in septembrie?
Si promotia din 2010 a fost privata de sansa asta. Exista precedentul care dovedeste ca absolventii nu sunt un impediment in luarea deciziei. Si atunci nici nu era nevoia mare de personal cauzata de intrarea in vigoare a codurilor.
Eu cred ca singurul impediment ar putea fi bugetul. E clar ca la alocarea bugetului(in decembrie)nu s-a avut in vedere organizarea mai devreme..altfel aparea si in calendarul estimativ CSM.Pe de alta aprte, din ce stiu eu, ministerul hotaraste cate posturi sunt in sistem si CSM se ocupa doar cu recrutarea. Daca ministerul considera ca suplimentarea e urgenta..CSM executa.inca 20-24 de zile si ne lamurim. :D
Stie cineva, profesia de mediator este incompatibila cu cea de grefier?
Felicitări celor admişi la SNG şi succes în profesie!
Mă poate lămuri cineva dintre cei admişi la SNG sau direct pe post, dacă trebuie învăţat chiar tot, pentru a reuşi? De exemplu:
(2) La întâmpinare se va alătura acelaşi număr de copii certificate de pe înscrisurile pe care se sprijină, precum şi un rând de copii pentru instanţă. Dispoziţiile art. 149 alin. (1), (3) şi (4) şi ale art. 150 sunt aplicabile.
Aş vrea să ştiu dacă trebuie învăţat şi ceea ce este subliniat şi scris cu bold. În cazul în care pică acest subiect la examen, voi ce părere aveţi, trebuie scris şi ce este subliniat şi bolduit?
Cursurile o sa inceapa de pe 14? Stiti ceva?