avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Activitate tyny

Activitate tyny

Nu inteleg aceasta propozitie:
"Noi partile, stabilim de comun acord obligatia de intretinere la suma de 1.000.000 lei lunar."
Cumparatoarea sustine ca obligatia ei era doar achitarea sumei de 100 ron/luna si ca cotele la intretinere asistenta si ajutorul medical intrau in aceasta suma.

Acesta este textul din contract:
Pretul vanzari este de 219.000.000 lei, din care eu vazatoarea am primit de la cumparatoare suma de 99.000.000 lei echivalentul la 3.000 USD, astazi la data autentificarii actului, iar diferenta de pret se va converti in obligatia e intretinere, in schimbul careia intretinatoarea imi va achita pana la sfarsitul vietii cotele de intretinere, imi va asigura asistenta si ajutorul medical ( cu obligatia ca aceasta sa nu ma interneze intr-un camin de batrani in cazul in care ma voi imbolnavi), iar la deces ma va inmormanta conform datinilor stramosesti si imi va face toate pomenile cuvenite pana la sapte ani.
Noi partile, stabilim de comun acord obligatia de intretinere la suma de 1.000.000 lei lunar.
Eu, X, am cumpara de la Y nuda proprietate asupra apartamentului W, descris mai sus, in conditiile arate si cu suma de 219.000.000 lei din care am acgitat vanzatoarei suma de e 99.000.000 lei echivalentul la 3.000 USD, iar diferenta de pret se va converti in obligatia de intretinere pe care o voi presta in favoarea lui Y, obliganu-ma astfel sa-i achit vanzatoarei pana la sfarsitul vietii cotele la intretinere, sa-i asigur asistenta si ajutorul medical, iar la deces o voi inmormantara conform datinilor stramosesti si ii voi face toate pomenile covenite pana la 7 ani. Sunt de acord cu dreptul de uzufruct viager rezervat de vanzatoare si ma oblig sa respect acest scop.

Va rog sa imi interpretati care erau de fapt obligatiile cumparatoarei si cum pot solicita instatei sa determine clar care erau obligatiile ei.

Va multumesc anticipat!
Cristina