avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Activitate Mihai_2012

Activitate Mihai_2012

Vă mulțumesc frumos pentru răspunsul prompt !

Puteti folosi codul CAEN 4791 - comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet sau una ori mai multe dintre activitatile de intermediere (grupa 461).


Având în vedere căƒ 4791 se referăƒ la comerțul cu bunuri fizice, iar noi oferim un serviciu, și mai ales că intenționăƒm să debutăm cu intermedierea vânzăƒrii complete de drepturi de autor (spre ex. fotografii sportive, de ș™tiri, vândute o singurăƒ datăƒ unui client, nu licențiate per utilizare) ... ar fi mai bine să folosim ca principal domeniu 4618 - Intermedieri in comertul specializat in vanzarea produselor cu caracter specific, și 4791 în secundar ?

Știți cumva care este regimul fiscal aplicabil potențialilor vânzători de drepturi de autor pe site (români și străini) ? Trebuie reținut la sursă vreun impozit sau este probleme lor, rezolvată prin propriile declarații de venit ?
Bună ziua,

Doresc să înființez o firmă de escrow (sub forma unui serviciu online, similar [editat]) și nu reușesc să determin care este în România legislația aplicabilă și codul CAEN sub care trebuie să activez.

Serviciul de escrow presupune ca vânzătorul și cumpărătorul să se înregistreze (separat) pe site, apoi să definească termenii unei tranzacții la care se obligă. Cumpărătorul va depune în contul nostru suma aferentă (pe care o imobilizăm, apoi notificăm vânzătorul de disponibilitatea acesteia), iar vânzătorul va primi acești bani dacă îndeplinește condițiile asumate (spre exemplu, încheierea contractului de vânzare-cumpărare). Dacă nu sunt respectate obligațiile asumate, cumpărătorul își primește banii înapoi, fiind astfel protejat de fraudă.

În schimbul acestui serviciu, percepem un comision de 3%.

Observ că acest tip de serviciu este oferit de mai multe bănci din România, dar și de entități non-bancare, precum anumite site-uri de licitații ... deci presupun că nu trebuie să fii o bancă pentru a desfășura astfel de activități.

Ca atare, încerc să lămuresc următoarele aspecte:

1. Care este legislația aplicabilă unei firme de escrow ? Legislație, autorizații și avize, condiții speciale privind capitalul social ...

2. Sub ce cod CAEN s-ar încadra această activitate ?

3. Presupun că voi achita taxe și TVA doar pe sumele rezultate din comisionul de 3%, nu la ansamblul sumelor administrate pentru clienți, este corect ?


Cu stimă,

Mihai

[editat - este interzisa postarea in forum in scop de reclama. Va multumim]