avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Activitate cristalslefuit

Activitate cristalslefuit

Răspuns la discuția pensie alimentara
Sarut mana doamna avocat si va multumesc de raspuns.NU vreau sa ma sustrag de la plata sumei datorate,dar, fiind in imposibilitatea de neplata veavand servici, vroiam sa stiu ce mi se poate intampla din punct de vedere juridic si anume; 1- pot face puscarie? 2-mi se pot ridica drepturile parintesti? (si daca da se mai plateste pensie alimentara o data cu ridicarea acestuia?) 3- exista prevazut in codul familiei ca suma datorata se poate anula daca se poate face dovada ca am fost in imposibilitate de plata? M-am uitat si eu pe C.F fara a avea cunostinte sau experienta juridica si am niste nedumeriri in legatura cu art 90 alin 1 cf si art 105 alin 1 si alin 2
buna ziua
ma numesc jean si am si eu o intrebare. in urma divortului copilul a fost incredintat mamei, stabilinduse o pensie alimentara in conformitate cu prevederile legale. din pacate pentru mine, in ianuarie 2010 am ramas fara servici,aflandu-ma si in rezent in aceeasi situatie.In aceasta perioada am reusit sa ajut financiar cu bani imprumutati de la parinti ,prieteni,frati pe fosta in contul unei pensii alimentare .Mentionez ca in aceasca perioada intre mine si fosta a fost o conventie verbala si umana ea intelegand situatia mea ca eu sa ajut cu ce,cum si cat pot iar in momentul in care imi voi gasi de munca sa recuperam restantele .Din nefericire pentru mine ea a dat dobada se meschinatate si s-a prezentat la politie facandu-mi reclamatie ca nu i-am mai platit pensia alimentara din august 2010. am dat o declaratie la politie ca nu am servici si nici venituri i-am rugat sa faca verificarile si ancheta necesara sa ceara administratiei fiscale ca nu sau inregistrat impozite din venituri pe numele meu . acum urmeaza ca eu sa deschid un proces de recalculare a pensiei alimentare si de anularea restantelor deoarece sunt in imposibilitate de plata . politistul m-a ameninta la telefon ca v-a da drumul la dosar catre procuratura el neavand inca dosarul complet de cercetare inclusiv hartia fiscala ca nu am impozite realizate din venituri. confosrm noului cod civil as dori sa stiu ce as avea de facut si ce s-ar putea intampla in situatia data. daca datele au fost incomplete voi reveni cu detalii cu multumiri