avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Activitate francisco57

Activitate francisco57

Răspuns la discuția Deci va face sau nu inchisoare ?
Catre cine platesc cheltuielile de judecata catre stat?
Am cautat pe site-ul tribunalului si am gasit 2 tipuri de conturi: unul ar fi pentru pentr taxe de timbru si are un cont in trezorerie si altul este la CEC ( are si alt cod fiscal) al biroului de expertize judiciare tehnice si contabile.

Sau nu catre tribunal trebuiesc platite cheltuielile de judecata?
Răspuns la discuția Deci va face sau nu inchisoare ?
Va multumesc pentru lamurire si pentru promptitudinea de care ati dat dovada.

Vroiam sa va mai intreb doar unde se poate achita amenda si daca ar trebui sa se prezinte la judecatorie sau pe la vreun alt organ al statului pentru vreo hartie sau altceva sau efectiv trebuie sa plateasca amenda si apoi sa stea linistita acasa ?

Ulterior postarii am aflat unde: la directia financiara si am aflat si in cat timp trebuie achitat :in 3 luni ramane doar intrebarea daca mai este nevoie sa se duca pe altundeva pentru vreo hartie sau ceva de genu'.
Aceasta este solutia,personal nu am inteles daca va face sau nu inchisoare si cum ar trebui procedat acum. Este vorba de sora mea, care nici nu s-a prezentat la proces (nu din rea intentie).

Acum ce ar trebui sa faca? Sa mearga sa achite amenda(unde?) si apoi mai trebuie sa ajunga pe undeva sa faca ceva anume sau sa se prezinte la inchisoare sau....?

Solutie: În temeiul art. 11 pct. 2 lit. a Cod procedură penală rap. la art. 10 alin. 1 lit. d Cod procedură penală, achită pe inculpata XXXX pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 84 alin. 1 pct. 3 din Legea nr. 59/1934 modificată, cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal, faptei lipsindu-i unul din elementele constitutive ale infracţiunii. Condamnă pe inculpata XXXX la o pedeapsă de 3 (trei) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 84 pct. 2 din Legea nr. 59/1934 modificată, cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal, a art. 74 alin. 1 lit. a Cod penal în ref. la art. 76 alin. 1 lit. e Cod penal. Condamnă pe inculpata XXXX la o pedeapsă de 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 272 pct. 2 din Legea nr. 31/1990 modificată cu aplicarea art. 74 alin. 1 lit. a Cod penal în ref. la art. 76 alin. 1 lit. e Cod penal. Potrivit art. 33 lit. a – 34 alin. 1 lit. b Cod penal, contopeşte pedepsele de 3 luni închisoare şi de 6 luni închisoare, aplicate prin prezenta hotărâre şi aplică inculpatei XXXX pedeapsa cea mai grea, aceea de 6 (şase) luni închisoare. În temeiul art. 81 Cod penal, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 (doi) ani şi 6 (şase) luni, stabilit în condiţiile art. 82 Cod penal. În temeiul art. 71 alin. 2 Cod penal, aplică inculpatei XXXX pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a teza a II-a, b şi c Cod penal, iar în temeiul art. 71 alin. 5 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei accesorii, pe durata termenului de încercare de 2 (doi) ani şi 6 (şase) luni. Potrivit art. 7 şi art. 21 lit. g din Legea nr. 26/1990 , republicată, prezenta hotărâre se va comunica şi către Oficiul Naţional al Registrului Comerţului de pe lângă Ministerul Justiţiei în termen de 15 zile de la rămânerea ei definitivă, în vederea efectuării cuvenitelor menţiuni în ce o priveşte pe inculpata XXXX. Constata că partea vătămată S.C. YYYY S.R.L., prin lichidator judiciar YYYY nu s-a constituit parte civilă în cauză. Respinge ca inadmisibile acţiunile civile formulate de părţile civile S.C. ZZZZ S.R.L. şi S.C. VVVVS.A. În temeiul art. 191 alin. 1 Cod de procedură penală, obligă pe inculpata XXXX la plata sumei de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de recurs în termen de 10 zile. PROCES-VERBAL În temeiul art. 359 Cod de procedură penală, atrage atenţia inculpatei XXXX asupra consecinţelor prevăzute de art. 83 alin. 1 Cod penal.