avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Activitate zarnescudaniel

Activitate zarnescudaniel

Discuție intrebare
Buna

Am o intrebare in legatura cu efectele unui angajament de plata. Matusa mea a fost condamnata pentru infractiunea de loviri sau alte violente si a fost obligata la plata unei amenzi penale in valoare de 1000 lei si la plata de despagubiri materiale si morale in valoare de 3589 lei. Pentru ca matusa mea nu a avut toti banii sa achite despagubirile morale si materiale, s-a incheiat un angajament de plata intre avocatul partii civile si unchiul meu care a reprezentat-o pe matusa mea la incheierea acestui angajament de plata, in urma caruia suma de 3589 lei trebuia sa fie platita in rate lunare. Insa in angajamentul de plata a fost trecuta suma de 4589 lei in loc de 3589 lei. A fost formulat in acest angajament "ca inculpata trebuie sa platesca suma de 4589 lei conform sentintei penale nr...., reprezentand despagubiri civile". Unchiul meu a semnat acest angajament fara sa isi dea seama ca 1000 lei au fost trecuti in plus si vreau sa va intreb daca poate fi data in judecata pentru neplata sumei de 1000 lei. Intre parti nu a intervenit nicio intelegere ca matusa mea sa plateasca in plus 1000 lei, ci doar sa plateasca lunar suma de 3589 lei iar in angajement scrie doar ca modalitatea de plata este pana pe 15 ale lunii si ca trebuie sa platesca suma de 4589 lei conform sentintei penale nr.... Avocatul partii civile nu i-a explicat ce a scris in acel angajament si unchiul meu fiind insotit si de avocatul matusii mele, care a spus ca nu este nicio problema cu acest angajament si vazand ca suma rezulta conform sentintei penale a semnat cu buna-credinta acel angajament. Matusa mea a platit benevol suma de 3589 lei si a primit o recomandata de la avocatul partii civile cum ca trebuie sa achite in termen de una zi de la primirea acestei recomandate diferenta de 1000 lei reprezentand despagubiri partiale conform sentintei penale nr... si ca in caz contrar vor fi nevoiti sa apeleze la instanta de judecata pentru a o obliga pe matusa mea la plata acestei sume, procedura in care va suporta in plus si taxa de timbru si onorariul de avocat. Cum ar putea proceda matusa mea in aceasta situatie?
Va multumesc!