Acum cateva luni un prieten a fost lovit in timp ce mergea pe drumul cu prioritate de catre un domn care a iesim de pe cedeaza trecerea fara sa se asigure. Ghinionul lui a fost ca i-a iesit alcoolemie 0,06 in aerul expirat, iar celalalt sofer s-a lovit la cap si prin urmare i-a fost deschis dosar cercetare penala pentru vatamare corporala. In momentul in care au sosit rezultatele de la inml de sange acestea au fost 0,0 atat la prima recoltare, cat si la a doua, dovada ca probabil etilotestul era defect in situatia in care acel prieten chiar a declarat ca nu bause. In momentul de fata doreste sa isi repare masina pe asigurarea RCA a celuilalt sofer, insa cei de la asigurari continua sa sustina ca este culpa comuna pana la finalizarea dosarului penal, procurorul fiind cel care trebuie sa stabileasca culpa soferilor. Mie mi se pare trasa de fir toata treaba in ipoteza in care pana la sosirea rezultatelor de sange insistau ca trebuie sa le asteptam si acum cand au sosit si sunt favorabile lui, au gasit alta chichita.... si as dori sa stiu daca poate cumva sa ii oblige pe cale legala, bineinteles, sa ii repare masina inainte de finalizarea dosarului.
Am si eu o cunostinta care a fost implicata intr-un accident de circulatie si i-a fost gasita o alcoolemie de 0.06 in aerul expirat. A fost la inml pt recoltarea sangeleui, a platit taxa aferenta, insa acum nu mai primeste rezultatul. Cei de la inml ii spun ca trebuie sa il ia de la politie, iar cei de la politie ca trebuie sa astepte sa fie sunat. Intrebarea mea este, nu sunt obligati sa ii dea rezultatul intr-un anumit interval de timp? Mentionez ca se implineste aproape o luna.