Va salut! In cazul in care o I.I. are incasari din contracte de drepturi patrimoniale de autor de la firme, platitorul de venit (un SRL) are vreo obligatie de a plati vreun impozit anticipat si contributii pentru I.I. ? Sau I.I. doar emite o factura normala, si mi se impoziteaza mie16% in mod obisnuit?
Va salut! In cazul in care o I.I. are incasari din contracte de drepturi patrimoniale de autor de la firme, veniturile acestea sunt comerciale? Platitorul de venit (SRL) are vreo obligatie de a plati vreun impozit anticipat si contributii pentru I.I. ? Sau doar se emite o factura normala, si mi se impoziteaza mie din I.I. 16% in mod obisnuit?
Sunt titularul unei Intreprinderi Individuale. Pot incheia contract de comanda a unei opere viitoare (website realizat de colaboratorii mei) cu alte firme? Nu vreau sa inchei un contract de prestari servicii pentru ca nu am CAEN 6201 (realizare de soft la comanda, singura activitate care are webdesign listat in descriere). Celelalte coduri CAEN nu au in descriere web design. Ma intreb daca merge un contract de comanda a unei opere viitoare pentru ca sunt I.I. (chiar daca nu are personalitate juridica) si nu persoana fizica (singura care poate fi autorul unei opere).