Procesul verbal contine 2 date eronate: data intocmirii si data comiterii faptei, ambele cu 30 de zile inainte de intocmirea in fapt a acestuia (12.05.2012 e trecut pe procesul verbal), cand in fapt a fost intocmit la 12.06.2012. Cu procesul verbal intocmit in acest mod cum puteam eu sa demonstrez la ghiseul la care plateam taxa ca de fapt sunt in termenul de 48 ore ?
Asta am contestat - ca a fost intocmit gresit, are ambele date eronate si cand m-am prezentat pentru plata nu am putut demonstra ca eu de fapt am dreptul sa platesc jumatate.
Va multumesc pentru raspuns.
Referitor la plata in 48 de ore... am avut intentia sa o efectuez insa nu mi-a fost permis sa platesc jumatate din amenda. Nu vad de ce datorita greselii agentului constatator ar fi trebuit sa platesc valoarea intreaga a amenzii. Tocmai de aceea am luat decizia contestarii.
Anterior depunerii contestatiei,am mers si la sectia respectiva de Politie si le-am prezentat speta. Nu as fi vrut sa fac contestatie daca dansii puteau solutiona problema. Insa nici nu au vrut sa discute cu mine. Au spus ca nu se poate modifica PV...singura solutie e instanta.
Ce ar fi trebuit sa fac ?
Buna ziua,
In data de 12.06.2012 am fost oprit de catre un agent de Politie pe raza unei localitati si mi s-a intocmit un proces verbal pentru "circularea pe drumurile publice cu auto XXX fara a purta centura de siguranta". Se mentioneaza in proces ca sanctiunea este de 140 lei sau 70 lei platibila in 48 ore si 2 puncte penalizare.
Am semnat de luare de cunostinta si am luat procesul verbal, insa am constatat ca data incheierii acestuia cat si data comiterii faptei sunt mentionate gresit - agentul constatator a mentionat ambele date ca fiind 12.05.2012 (cu exact o luna inainte). Instiintarea de plata din subsol e completata doar cu numele meu (fara alte date) si cu nr.PV in campul destinat CNP-ului.
Am vrut sa platesc in mod legal suma de 70 lei in termen de 48 ore insa nu mi s-a permis din cauza datei gresite.
In aceasta situatie, m-am documentat si am depus contestatie in termenul legal la Judecatoria YY, in care am invocat:
- art. 17 si art 18 din OUG 2/2001 privind completarea gresita a PV
- faptul ca nu am dreptul la plata in 48 de ore a jumatate din valoarea amenzii datorita PV gresit;
Am solicitat anularea PV invocand nulitatea acestuia, anularea amenzii si sanctiunii si, in caz contrar am solicitat Politiei sa-mi prezinte probe care sa ateste ca la data de 12.05.2012 (asa cum scrie gresit in procesul verbal) am comis fapta mentionata acolo.
Intrebari:
1. Care sunt variantele de solutionare a contestatiei? Va fi anulat PV?
2. Voi fi chemat fizic la Judecatoria YY in data solutionarii? Ce se intampla daca nu pot fi prezent acolo?
3. Daca se ia decizia ca contestatia mea e neintemeiata, cat voi plati? 70 sau 140 ?
4. Exista cheltuieli de judecata?