avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Activitate michelangelo149

Activitate michelangelo149

Răspuns la discuția Salariul
Nu, nici nu raspunde la telefon, iar in ceea ce priveste vizita la locul cu pricina nu se poate face pentru ca are niste caini in curtea unde este brutaria. Am vb cu cei de la ITM le-am trimis email cum ca n-am fost platit. as vrea sa stiu mai multe despre instanta in cazul in care se ajunge acolo daca platesc ceva, pot inainta in instanta la judecatoria mea sau nu are a conta, cate costuri vor fi suportate si de catre cine.
imi puteti raspunde si mie, trec 3 saptamani si.............?
Am primit scrisoare acasa de la ITM si scrie ca :
".............. angajatorul a incheiat in forma scrisa contractul dvs individual de munca si a transmis registru general de evidenta al salariatilor in format electronic privitor la datele specifice acestuia (nr. 6314.03.2012) avand ca data de incepere a activitatii 15.03.2012, in functia de brutar ,cu un salariul de incadrare de 1000 RON.
- contractul dvs de munca a incetat in 11.06.2012 in temeiul art. 31, aliniatul 3 legea 532003 prindecizia nr 1711.06.2012. Incetarea contractului a intervenit in perioada de proba, legiuitorul instituind aceasta posibilitate de incetare, exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa orcareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
- din verificarea statelor de plata, angajatorul nu face dovada acordarii drepturilor salariale pentru munca prestata in suma neta de 2851 Lei pentru perioada 15.03.2012-11.06.2012 suna in care sunt incluse drepturile aferente sporurilor de noapte si orelor suplimentare.
Fata de cele constatate, s-a dispus masura achitarii acestora pana la data de 10.08.2012 drept pentru care angajatorul urmeaza sa prezinte dovezi in acest sens. In cazul in care nu se va face dovada de plata a dreptului restant, angajatorul va fi sanctionat contraventional iar dvs va puteti adresa instantei de judecata, deoarece solutionarea spetei este de competenta acesteia (art.266 din Codul Muncii)
Dreptul la actiune cu privire la drepturile salariale se prescrie in termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate (art. 171 alin. 1 din codul muncii)
Raspunsul a fost dat in limitele de competenta conferite de prevederile Legii nr.108/1999, republicata. "
As dori sa fiu indrumat daca se poate ce ar trebui sa fac din acest moment, (logic sa astept pana pe 10) dar pe urma ? Multumesc anticipat
iar in cazul se ajunge la instanta, costurile vor fi suportate de... iar procesul va dura in jur de...
Discuție Salariul
Am lucrat la o brutarie din Botosani, patroana acelei brutarii refuza sa plateasca salariul mie si inca la 2 fete. O fata nu a mai venit din cauza ca era insarcinata ramanand sa ii plateasca salariul pe o luna jumatate. Dupa alta luna jumatate nu ne-a mai platit nici mie si nici celeilalte fete salariul (inventand diferite motive imaginare). Nu am incheiat contractul de munca. Aceasta luna jumatate am muncit numai de noapte amandoi, cu foarte putine zile libere.
Au trecut 2 asaptamani ce cand m-a tot amanat si am impresia ca nu voi mai vedea nici un ban pe zilele muncite #-o. Fica patroanei este avocata pe probleme juridice sau ceva de genul si tare ma tem ca daca voi depune o sesizare la inspctoratul teritorial de munca aceasta ii va mitui (cum se intampla in mai mult de 89%din cazuri) Ce sfat ne puteti da celor care suntem in aceasta postura. Multumesc