avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Activitate Dan-haita

Activitate Dan-haita

Conform prevederilor art. 6 alin.(1) şi (2) din Ordonanţa 26/2000 extras din Ordonanţă „In vederea dobandirii personalitatii juridice, asociatii incheie actul constitutiv si statutul asociatiei, in forma autentica, sub sanctiunea nulitatii absolute” există printre alte condiţii şi aceea de a purta semnăturile asociaţilor , coroborat cu prevederile art. 4 din Ordonanţa 26/2000, text din lege „Asociatia este subiectul de drept constituit de trei sau mai multe persoane care, pe baza unei intelegeri, pun in comun si fara drept de restituire contributia materiala, cunostintele sau aportul lor in munca pentru realizarea unor activitati in interes general, comunitar sau, dupa caz, in interesul lor, personal nepatrimonial”.
La data înfiinţării, au fost 3 membri asociati fondatori, intre timp unul din membri s-a retras din asociatie, cu documente inregistrate pe cale judecatoreasca, fara ca actuala conducere a asociatiei sa complineasca nr. de membri asociati(fondatori).
La art. 55, alin.1, din Ordonanţa 26/2000 „Asociaţia se dizolvă de drept prin” lit. ”d” – „reducerea numărului de asociaţi sub limita fixată de lege, dacă acesta nu a fost complinit timp de 3 luni. EU INTELEG CA ACEASTA ASOCIATIE S-A AUTODIZOLVAT. ASA ESTE? S-A DIZOLVAT. ASTEPT VA ROG UN RASPUNS CLAR.