Bună ziua!
Se dă următoarea speță:
1. Bunicul deține 3 ha de terenuri agricole și are un contract de arendă cu Ion, un nepot (din partea soției decedate), asupra întregii suprafețe. Nu a primit niciodată arendă de la acesta.
2. Bunicul vinde către Marian, un nepot de-al său, cele 3 ha de terenuri extravilane în luna iulie 2021, direct la notar.
3. Bunicul decedează în luna octombrie 2021.
4. Marian, noul proprietar al celor 3 ha, îl înștiințează pe arendaș că este noul proprietar al terenurilor agricole, dar nu încheie până în prezent niciun nou contract de arendă cu Ion. Așadar, contractul de arendă existent la primărie este între bunicul decedat și Ion.
5. Marian vrea să schimbe arendașul și să încheie contract de arendă cu un altul. Pentru aceasta, Primăria solicită o adeverință din partea lui Ion că renunță la contractul de arendă.
6. Ion refuză să dea adeverința de renunțare la contractul de arendă pe care îl are cu bunicul decedat, nu cu noul proprietar, Marian.
6. Marian primește și o ofertă de cumpărare a terenurilor din partea unui terț și ia decizia să le vândă.
Întrebarea este:
Cum poate Marian să îi crească rangul cumpărătorului din terț în arendaș pentru a avea prioritate la cumpărare, cât timp Ion nu renunță la contractul său de arendă?
Urmez cursurile de Drept al unei facultăţi din Bucureşti, forma de învăţământ ID. Pe diploma pe care o voi obţine la finalul acestor cursuri va fi specificat faptul că am absolvit la ID, deşi merg zilnic la cursurile celor de la zi.
Cum anume mă va dezavantaja aceasta în comparaţie cu un absolvent la ZI în general, respectiv în momentul admiterii în cadrul Baroului?
"Al său propriu lăcaş îşi este mintea
ªi doar ea poate, din Rai un Iad şi-un Iad din Rai
Să facă."