avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Activitate cateryna

Activitate cateryna

Răspuns la discuția Va rog sa ma ajutati cu un sfat !
Va multumesc mult pentru sfat ! Voi face demersurille la institutiile respective sa ma lamuresc . Mult succes pe mai departe

Va multumesc din suflet pentru sfat ,voi face verificarile necesare .Sa aveti parte de multa sanatate si succes !

De 15 ani lucrez la un restaurant ca si chelner ,timp in care am fost platita cu salariul minime pe economie lucrand peste 40 ore/saptamana inclusiv sambata si duminica in functie de cum sunt programate turele .
In acest an angajatorul ne-a informat ca nu ne poate plati salariul minim pe cartea de munca ci doar plata cu ora : adica 4ore /zi iar restul de bani pina la salariul minim sa ne platesca la negru .In urma 2 luni am fost chemati pe rand fiecare dintre noi si am fost presati sa semnam o gramada de hartii pe care nu ne-au lasat sa le citim nici nu ne-a fost explicat ce contin (la cateva zile am aflat ca unitatea era vizitata de inspectorii ITM din localitate ) .Dupa ce acestia au plecat "cuminti "patronii au inceput sa ne ameninte sub diverse forme iar dupa ce am insistat sa imi explice de ce nu ni se plateste macar salariul minim pe economie , imi spune ca sunt considerata ca lucrez acolo ocazonal ,sau cate 2 ore /zi . Ba mai mult am cerut sa imi vad cartea de munca ,sau macar sa imi elibereze o adeverinta pentru medicul de familie ,la fel aceiasi atitudine de parca as fi (am fi sclavii)La aceasta ora am un salariu de 250 lei , iar timpul de lucru a ramas la fel cel puta in 40 ore /saptamana ,mentionand ca unitatea are clientii ,organizeaza evenimente aproape zilnic ,mese festive etc .Aceiasi situatie o are tot personalul adica in total 4 chelneri 2bucatari si 2 ajutori de bucatari .
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns ; cum stiu ca pe acesta perioada de 15 ani au fost platite contributiile la fondul de pensie si sanatate ?
Care imi sunt drepturile ce le am si ce pot face in situatia data cand salariul ce il primesc este sub limita bunului simt si al legii .
Mentionez ca datorita ritmului specific al muncii ,si efortul fizic de lunga durata starea mea de sanatate sa degradat.
Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat pentru a rezolva situatia mea la locul de munca !! cu multumirii