avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Activitate florina_ds

Activitate florina_ds

Nu este adevarat doamna, mi s-au acordat credite la doua banci si exact banii de care aveam nevoie.Problema a fost ca nu au acceptat apartamentul pe care am vrut sa il cumpar, acesta avand o suprafata sub limita impusa respectivelor banci de fondul de garantare.
Banca de la care vroiam sa imi recuperez banii pierduti din vina lor nu avea limita de suprafata, insa avea alte reguli de acordare a creditului din punct de vedere financiar.
Buna ziua,
In urma cu cateva saptamani prin intermediul unei cunostinte am luat legatura cu un consultant de credite pentru a ma ajuta sa obtin un credit cu prima casa (trebuie sa va mentionez ca nu stiam si nici nu mi s-a spus pana la final ca domnul este consultant si percepe un comision de acordare de 2 % din suma acordata, mi-a lasat sa inteleg ca este cineva care ma poate ajuta fara a percepe vreun comision).
De la inceput mi s-a parut suspec, dar avand incredere in doamna care ni l-a recomandat pe acest domn, nu am pus prea multe intrebari.Din prima zi mi s-au cerut date necesare pentru obtinerea creditului si chiar din a doua zi mi s-a spus sa aduc adeverinta pentru inceperea demersurilor de accesare a creditului cu prima casa.
Bineinteles ca eu i-am dat pe langa adeverinta de venit si documente din care reesa ca lucrez cu contrat determinat si ca exista posibilitatea prelungiri contractului ( angajata M.Ap.N.)
Totul bine si frumos, a treia zi mi-a zis ca se aproba creditul, ca trebuie sa fac raportul de evaluare si pe cel energetic.
Am urmat acesti pasi, iar la 5 zile dupa sa fiu informata ca nu s-a aprobat creditul deoarece lucrez cu contract determinat.
Trebuie sa mentionez ca pe cele doua rapoarte am cheltuit suma de 750 ron (450 pe cel de evaluare al locuintei)
Acest lucru mi se pare ilegal, pentru ca existau mult mai multi pasi pana a ajunge sa fac reportul de evaluare.
M-am interesat si ar fi posibil sa obtin banii pe raportul de evaluare, insa persoana pe care am intrebat-o nu stia pasii, legile sau metoda prin care pot sa fac acest lucru.
M-ati putea ajuta sa aflu cum pot sa imi recuperez paguba?
Si alta problema ar mai fi ca nu am chitanta, am luat legatura cu cel caruia i-am dat banii(consultantul) si nu vroia sa imi dea chitanta, pe motiv ca nu o are, ca a pierdut-o, i-am cerut duplicat conform cu originalul si s-a enervat zicandu-mi ca nu vad nimic de la el. L-am sunat din nou si i-am zis ca merg la politie daca nu imi de chitanta (dupa parerea mea este o ilegalitate sa percepi o "taxa" fara sa eliberezi chitanta). M-a asigurat ca o va "cauta" (daca intradevar exista) si o sa intru in posesia ei.
Sper ca v-am dat suficente detalii incat sa intelegeti ce s-a intamplat cu adevarat ca sa ma puteti ajuta.
Astept raspunsurile dumneavoastra, va multumesc.