avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Activitate monicamarcu

Activitate monicamarcu

Discuție Apartament
Buna ziua! As dori sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare. Recent sotul meu a achizitionat un apartament prin credit ipotecar, pentru care eu sunt garant ipotecar, nu a fost necesar sa contribui si eu cu venituri la banca. Recent am decis sa divortam si sa convenim asupra faptului ca eu cu copilul de 4 ani sa ramanem in apartament, el se obliga sa plateasca rata, dar sa facem la notar un act prin care apartamentul sa ii ramana copilului dupa implinirea varstei de 18 ani, insa fara posibilitate de vanzare decat cu acordul tatalui sau. Sau daca se poate chiar sa fie trecut pe numele copilului. E posibil acest lucru? Cum ne recomandati sa procedam?

Si inca o intrebare: Cum se calculeaza pensia alimentara tinand cont ca tatal are si rata la banca si tinand seama ca eu cu copilul ramanem in apartament. Primordial la calcului ei e sa se scada datoriile tatalui catre banci sau alte cheltuieli si din ce ramane se calculeaza minimul de 25% sau prima data se calculeaza pensia alimentara? Procentul de 25% e minimul posibil si se stabileste la notar sau il stabilim noi si doar ii comunicam notarului suma?

Multumesc!