Lucrez la o firma din Botosani de 4 luni, inca sunt in perioada de proba si sunt absolvent promotia 2006. Recent am auzit de existenta uni post foarte bun intr-una din structurile MAI. M-am inscris pentru acest examen si problema e ca directorul firmei nu vrea sa imi dea voie sa ma duc sa sustin examenul pe motiv ca "esti prea valoros pentru mine", dar eu nu pot sa stau sa lucrez nici pentru salariul minim pe economie, cat iau in prezent, si nici pentru un om cu serioase tulburari de personalitate cum este dumnealui. Ar fi nevoie de 8 zile libere, zile de concediu de odihna la care eu as avea dreptul, aferent anului 2006. Bineinteles, nu vrea sa imi accepte cererea pe motiv ca suntem societate privata si la noi concediul se acorda doar daca am 11 luni vechime la firma. Este adevarat?! Ma gandesc serios sa imi depun preavizul pentru ca dragoste cu forta nu se poate, dar problema e ca tot nu ar fi suficient timp, ca sa ajung si la examen la Bucuresti, pe 4 decembrie. Avand in vedere ca sunt in perioada de proba, termenul de preaviz este tot de 15 zile?! Sau...daca imi depun preavizul...el va fi obligat sa imi acorde zilele de concediu?! Si daca da, cum se acorda? Inainte de perioada de preaviz sau....? Mentionez ca din greseala mi-au trecut perioada de proba din contract de 180 de zile...deci inca mai sunt in perioada de proba.