avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Activitate bubutz

Activitate bubutz

Multumesc pentru lamurire. Mai am o intrebare. Stiu ca in functie de vechimea pe cartea de munca, se mai adauga un supliment de 5%, 10% la salariu, precum si la zilele de concediu. Eu am 12 ani pe cartea de munca. Legal, cat ar tebui sa mai primesc? Si care este legea? Multumesc.
Multumesc pentru raspuns. Am uitat sa specific, ca in contractul de garantie, scrie asa:
" a) Angajatul casier consimte ca garantia in numerar sa fie folosita de angajator pentru acoperirea pagubelor produse in gestiunea ce i s-a incredintat.
" b) In acest scop,angajatul casier imputerniceste societatea ca intr-o asemenea eventualitate sa ridice din cont suma aferenta,pana la echivalentul pagubei produse, pe baza cererii acesteia si a unei copii certificate de pe titlul executoriu definitiv obtinut impotriva angajatului casier.
"c) Totodata, angajatul casier se obliga sa reintregeasca garantia in numerar in conditiile prevazute de constituirea ei.
Ei sustin, ca, datorita a ceea ce scrie la punctul b) nu-mi pot acoperi lipsa din garantie.

Multumesc.
Buna ziua,
am si eu o problema. Sunt gestionar si timp de aproape 2 ani, mi s-a oprit garantie materiala, aproape de salariul net. Intr-una din zile, din cauza neatentiei, am produs o paguba in gestiune, aproape echivalenta cu garantia oprita. Intrebarea mea este, daca paguba produsa se poate acoperi din garantia oprita. Angajatorul sustine ca nu, si imi opreste din salariu suma respectiva, dar si garantia, in continuare. Daca tot mi se opreste garantie, de ce nu se poate folosi pentru astfel de probleme? Nu zic sa-mi dea banii mie, ci sa se faca transferul din contul de garantie in contul angajatorului. De ce trebuie sa mi se opreasca din salariu? Mi-au oprit garantie ca sa ce? Sa-mi puna un ban deoparte si sa-l iau cand plec din firma? V-as ruga din suflet sa ma lamuriti si pe mine. Multumesc mult.