avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Activitate andysor54

Activitate andysor54

Răspuns la discuția CIC pt cel de-al 2-lea copil
va multumesc.
buna ziua,

revin cu o alta intrebare legata de durata concediului pe care va trebui si tatal sa si-l ia. am auzit din diverse surse ca daca am optat pentru 2 ani de concediu de ingrijire copil, tatal trebuie sa stea acasa cate 1 luna pentru fiecare dintre cei 2 ani (adica 2 luni).

este in regula daca optez ca tatal sa stea acea perioada la sfarsitul concediului meu de ingrijire, adica eu sa ma intorc mai devreme la serviciu, fara sa fiu penalizata dpdv al veniturilor? (eu sa primesc salariul, iar tatal indemnizatia calculata cf legii pt perioada aferenta)

care este procedura de instiintare a angajatorului si a institutiilor cu privire la acest lucru?

multumesc.
va multumesc pentru promptitudinea raspunsului dvs.
buna ziua, am nascut primul copil in 27 august 2010 si am optat pt CIC de 2 ani. in 10 iulie 2012 am nascut cel de-al doilea copil. va rog sa imi spuneti daca beneficiez de majorarea indemnizatiei pt copilul al 2-lea cu 1,2 ISR pe perioada suprapunerii CIC-urilor;
beneficiez de indemnizatie pentru perioada iulie- august 2012 daca nu reusesc sa depun dosarul la primarie pentru copilul al 2-lea pana pe 27 august (cand implineste 2 ani primul copil)?
va multumesc.