avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Activitate luciancantea

Activitate luciancantea

Daca era aprobat de ZAV german cred ca puteau sa faca ceva cei de la AJOFM. In cazul fratelui meu, daca chestionarul era stampilat la punctul 2 era excelent si terminam problema.
Nu mi-a stampilat nici o institutie "chestionarul pentru constatarea obligativitatii de asigurare" la nici un punct si nici nu m-ai stiu unde sa ma duc. am renuntat.
Intai am fost la AJOFM si nu m au putut ajuta si numai eliberandu-mi o adeverinta. Mi-au zis ca le trebuie chestionarul original stampilat de ZAV-ul german si nu am avut cum sa-l obtin.
Apoi m-am dus la casa nationala de pensii (CNPP) si am depus o cerere pentru formularul E101, si mi a eliberat o foaie, dupa 2 zile, numindu-se "Notificarea Calitatii de Neasigurat in Sistemul de Securitate Sociala din Romania". Este in romana si germana. Mi-a trebuie o copie de buletin a fratelui meu, merge si de pasaport si o decizie de incetare a activitatii pt ca nu a m-ai ajuns la ei.Eu asa am procedat. Succes !
freeelis a scris:

NU puteti obtine acel formular fara a avea o procura din partea fratelui dvs ...

Multumesc pentru raspuns ! Din pacate nu am rezolvat m ai am o intrebare :(. Fratele meu a spus ca ii trebuie chestionarul stampilat la punctul 2 "Independenta in patrie" si e o intrebare "desfasurati o activitate independenta in Romania ?", raspunsul este nu si aici ii trebuie confirmarea/stampila autoritatii competente (administratia locala sau asigurarea sociala).Este vorba de retinerea 15% impozit. Unde ma duc pentru aceasta stampila#-o . La AJOFM, casa de pensii, la finante,? Sau ce trebuie m ai exact :vishenka:
Buna ziua,
apelez la dumneavoastra pentru ca sa ma lamuresc si sa stiu la ce ma astept. Am un frate plecat in Germania si are nevoie de acest "chestionar pentru constatarea obligativitatii de asigurare/eliberarii de asigurare a muncitorilor sezonieri romani" stampilat si semnat de catre AJOFM Iasi. El nu e nici intr-un fel de concediu, nici angajat aici in romania. Intrebarea este daca pot eu sa obtin chestionarul stampilat fara procura sau fara probleme ?
Va multumesc !