avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Activitate kinga29

Activitate kinga29

Pentru cei care au o problema asemanatoare cu a mea, va anunt ca am primit raspuns din partea consulatului roman din Danemarca in urma cu cateva minute. Mi-au scris ca din punct de vedere al autoritatilor romane sunt in regula, insa pentru a afla punctul de vedere al autoritatilor daneze sa contactez Ambasada Regatului Danemarcei la Bucuresti sau municipalitatea daneza pe raza careia urmeaza sa ne stabilim. Deci nu e chiar asa de simplu din pacate, chiar daca suntem si noi membrii UE. Am sa scriu la institutiile sugerate, sper sa primesc raspuns.
Da, multumesc mult pt. raspunsuri, stiam ca pt. iesirea din tara ajunge, la fel si pentru calatorii, dar cu stabilirea cred ca e mai complicat, cred ca depinde de fiecare tara. Am sa trimit email la oficiul pentru emigranti din Danemara sa fiu sigura. Va multumesc.
Buna ziua, am o intrebare, am divortat in 2009, minorul mi-a fost incredintat prin hotarare definitiva si irevocabila. Program de vizita nu a fost stabilit in sentinta apare doar obligatia tatalui pentru a plati pensia alimentara. Mentionez ca nu plateste deloc si nici nu viziteaza copilul. Anul viitor vreau sa ma stabilesc in Danemarca impreuna cu fiica mea, as vrea sa stiu daca imi va ajunge aceasta sentinta, bineinteles tradusa in daneza si legalizata, sau voi avea probleme oare la scoala acolo in Danemarca, nu vreau s aam surprize, sa fiu pusa pe drumuri...Deci vreau sa stiu daca aceasta sentinta imi da dreptul sa ma stabilesc cu fiica mea acolo fara vreun acord de la fostul sot. Astept raspuns, va multumesc anticipat.