avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Activitate aleahimmih

Activitate aleahimmih

da. ati inteles bine. problema este ca eu am cumparat apt in 2014 si m-am mutat in martie 2016, asta insemnand ca nu am *vechime* suficienta ca sa-mi spun parerea. cred ca nu au inteles ca proprietarii , indiferent de vechime au drepturi si obligatii. as dori sa-mi spuneti concret, daca in conditiile pe care le-am expus pot sa refuz plata acestor reparatii avand in vedere ca blocul este inscris pt reabilitare termica. personalo, consider ca banii asociatiei sunt cheltuiti inutil .
mulțumesc f mult pt răspuns. problema cu *fațada* era doar o idee a mea, pe care d p v lingvistic o consider corectă. dpv al unei clădiri pot să accept. Mulțumesc încă o dată. mai rămâne ca la ședința asociației de proprietari , din luna martie, să îi pot convinge pe toți în leg. cu acest aspect. dar , sincer, mă cam îndoiesc. Vă mulțumesc încă o dată. o seară buna
când s-a făcut reparația pe latura din spatele blocului unde nu am deschidere am contribuit cu 60 de lei timp de 6 luni. de data aceasta se vrea repararea balcoanelor tot pe acea latura ,fațadă mi se pare impropriu spus având în vedere că fațadă vine de la față, ori aici vorbim despre latura din spate a blocului unde o porțiune este cu balcoane , și o porțiune este fără. asociați a făcut cerere pt reabilitarea termică a blocului, iar în acest caz mi se pare inutilă cheltuirea banilor. eu locuiesc la parter și apartamentul are 4 camere, iar deasupra mea sunt două balcoane , unul al apartamentului cu două camere și unul al apartamentului cu 4 camere. celălalt balcon al apartamentului cu 4 camere se află chiar pe latura din spatele blocului. menționez că fiind la parter apartamentul meu are toate camerele pe colț și numai bucătăria este pe fața blocului. deci pe latura din spate eu nu am nicio cameră. mă intrigă acest fapt, pt ca atunci când am spus că aș vrea să-mi fac balcon, (după obținerea tuturor aprobărilor) , s-au trezit *unii* care să spună că *vine aia și vrea să găurească structura de rezistență a blocului*. dar, întreb, dacă apartamentul era deja dotat cu două balcoane la câte aș avea dreptul nu era același lucru legat de structura de rezistență a blocului? între timp , balconul nu a mai fost o prioritate și prin urmare nu doresc cheltuirea banilor inutil. chiar dacă aș fi avut balcon, nu ar fi putut să cadă tencuiala încât să pună vieți în pericol, de fapt motivul real este că tencuiala cade pe autoturismele parcate acolo. atâta timp cât sub ferestrele mele sunt parcate autoturisme , mă întreb ce tencuiala ar fi căzut dacă erau balcoane în locul autoturismelor. legile astea sunt pentru unii mumă și pentru alții ciumă. nu trebuie să respectăm toți aceleași legi?
da, se vrea repararea balcoanelor în afară , considerate fațadă. anul trecut s-a făcut reparația fațadei blocului doar pe o latură , dar pe acea latura eu nu aveam nicio cameră. Atunci s-a spus că reparația este obligatorie pt că tencuiala începuse să cadă și era un pericol. Sunt unii locatari care și-au reparat deja balcoanele (pe dinafară) . deci se poate și fără să dăm 5-6 luni câte 60 de lei pe lângă celelalte cheltuieli pt întreținere.
prin urmare, din raspunsul dvs, înțeleg că, deși eu nu am balcon trebuie să particip financiar la repararea balcoanelor celorlalti proprietari.sincer, nu prea mi se pare în regulă să dau bani pt alții.
Având în vedere ca locuiesc la parter și nu am balcon sunt obligată să particip financiar la repararea balcoanelor celorlalți proprietari?
Asociația de proprietari vrea să investească bani în repararea balcoanelor. Știu că balconul este proprietatea fiecărui locatar și este luat în considerare în cartea funciară. exista lege care reglmentează acest lucru? Va rog să-mi raspundeți detaliat.
Vă mullțumesc