In legea 448 / 2006 nu scrie nicaieri detaliat gradul de handicap sau ce fel de handicap beneficiaza de aceasta scutire la taxa de inmatriculare.
Legea nr. 448/2006 -- CAPITOLUL II
Drepturile persoanelor cu handicap
SECŢIUNEA a 7-a
Facilităţi
Art. 28
Persoanele cu handicap, deţinătoare de autoturisme adaptate handicapului, precum şi persoanele care le au în îngrijire beneficiază de scutire de la plata tarifului de utilizare a reţelelor de drumuri naţionale, prevăzut în Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind introducerea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea 424/2002, cu modificările şi completările ulterioare.
Am tot cautat prin legile astea... care te trimit de la una la alta, am pierdut toata ziua si nu am reusit sa gasesc vre-o clasificare a handicapului sau a persoanelor cu handicap care beneficiaza de aceste reduceri.
Se pare ca nu imi ramane decat sa dau statul in judecata, sa ma judec cu ei, sa le demonstrez ca am grad 1 de handicapat si poate asa v-oi fi scutit de la plata acestei taxe.
Eu nu am cum sa conduc o masina deoarece nu am permis, nu vad, iar situatia medicala nu imi permite acest lucru.