avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Activitate elyas

Activitate elyas

Buna ziua.

Imi puteti oferi va rog cateva pareri despre urmatoarea situatie?

O masina a fost adusa in Romania in ianuarie 2010. Masina a fost achizitionata in leasing in Italia din cate stiu pe baza veniturilor unei firme. Proprietarul nu a terminat de platit leasingul, insa a venit cu ea in Romania fara sa mai termine de platit. De atunci masina are aceleasi numere de Italia.

Intrebarile mele:

1. In conditiile in care masina nu a fost achitata integral si ea a fost scoasa din tara respectiva dealerul auto a declarat-o furata? Sau exista o alta procedura in aceste situatii?

2. Din ceea ce stiu, dar nu sunt sigur, nu poti prelungi la nesfarsit asigurarea unei masini pastrandu-i numerele straine, parca exista o perioada maxima dupa care esti obligat sa o inmatriculezi?! In conditiile in care masina are aceleasi numere de Italia de 2 ani si jumatate mai exista vreo posibilitate legala ca acel proprietar sa poata circula legal pe drumurile publice?

3. Daca raspunsul la intrebarea 2 este NU atunci cum pot sesiza autoritatile cu privire la faptul ca acel proprietar conduce acea masina? Trimit sesizare la comandantul politiei rutiere?! Exista posiblitatea sa o trimit prin posta cu confirmare de primire? Sa il filmez si cum circula cu ea ca sa nu poata afirma apoi ca nu o foloseste si sa atasez plangerii si un cd cu filmarea?

4. Exista vreo modalitate prin care sa pot verifica dupa numar in cazul in care dealerul a declarat-o furata asa cum pare logic? Pot face o cerere la Politia Rutiera si sa solicit aceasta verificare asa cum se poate verifica la Oficiul de Cadastru despre situatia unei proprietati? Este exclusa varianta cu mers la RAR.

Va multumesc anticipat