Imi puteti oferi va rog cateva pareri despre urmatoarea situatie?
O masina a fost adusa in Romania in ianuarie 2010. Masina a fost achizitionata in leasing in Italia din cate stiu pe baza veniturilor unei firme. Proprietarul nu a terminat de platit leasingul, insa a venit cu ea in Romania fara sa mai termine de platit. De atunci masina are aceleasi numere de Italia.
Intrebarile mele:
1. In conditiile in care masina nu a fost achitata integral si ea a fost scoasa din tara respectiva dealerul auto a declarat-o furata? Sau exista o alta procedura in aceste situatii?
2. Din ceea ce stiu, dar nu sunt sigur, nu poti prelungi la nesfarsit asigurarea unei masini pastrandu-i numerele straine, parca exista o perioada maxima dupa care esti obligat sa o inmatriculezi?! In conditiile in care masina are aceleasi numere de Italia de 2 ani si jumatate mai exista vreo posibilitate legala ca acel proprietar sa poata circula legal pe drumurile publice?
3. Daca raspunsul la intrebarea 2 este NU atunci cum pot sesiza autoritatile cu privire la faptul ca acel proprietar conduce acea masina? Trimit sesizare la comandantul politiei rutiere?! Exista posiblitatea sa o trimit prin posta cu confirmare de primire? Sa il filmez si cum circula cu ea ca sa nu poata afirma apoi ca nu o foloseste si sa atasez plangerii si un cd cu filmarea?
4. Exista vreo modalitate prin care sa pot verifica dupa numar in cazul in care dealerul a declarat-o furata asa cum pare logic? Pot face o cerere la Politia Rutiera si sa solicit aceasta verificare asa cum se poate verifica la Oficiul de Cadastru despre situatia unei proprietati? Este exclusa varianta cu mers la RAR.