avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Activitate corinaid

Activitate corinaid

Intai de toate tin sa va multumesc mult pentru raspunsurile prompte.

Da, am divortat in 24.11.2005. Va citez mai jos cateva randuri din sentinta de divort asupra careia s-a pronuntat Judecatoria Rm.Valcea:

"Paratul a fost citat prin publicitate intr-un cotidian de raspandire nationala in baza art.195 C.pr.civ., avand in vedere ca reclamanta nu cunostea resedinta actuala a acestuia, iar ultimul domiciliu al acestuia este in Romania, avand in vedere actele de stare civila depuse la dosar."
"In baza art.40 alin. 3 C.Fam., instanta va incredinta spre cestere si educare minorul (...) ns.23.11.2003, mamei reclamante."
"In baza art.86 si 94 C.Fam. va obliga paratul la pensie de intretinere de cate 77,5 RON lunar in favoarea minorului, incepand cu 28.07.2005 si pana la majorat".

Acuma, domnule si doamna, de ani de zile de cand am revenit in Romania, de la fostul sot am primit cu acte (printr-un serviciu de transfer rapid de numerar) in jur de 500€ si l-am mai auzit la telefon de cateva ori. Iar acum o luna a revenit in Romania. Nu stiu unde a stat sau sta in Portugalia, nu stiu unde sta in Romania (dar am auzit ca s-ar fi intors la parintii lui - Dragasani), nu are loc de munca. Tot ce stiu este ca nu raspunde la telefon si mi-a transmis ca de la el nu o sa vad nimic.
Si da, in certificatul de nastere al copilului, este trecut numele tatalui lui.

In baza a ce am relatat mai sus v-as ruga sa ma sfatuiti ce anume trebuie sa fac legal pentru a-l putea obliga la plata retroactiva si de drept (actualizata sau nu). Insa repet, marea mea problema si temere este ca, in ciuda demersurilor asupra carora va cer sfaturi, eu nu am cum sa dau de acest om. La fel si instanta: fizic, practic, palpabil, de unde-l ia pe acest om? Cum il poate obliga la ceva daca nu are de unde sa-l ia, cu atat mai mult cu cat deja am de recuperat restante din pensia copilului, insa fostul sot imi rade in fata ca nu am ce sa-i fac? Momentan stiu ca este in Romania, dar poate sa plece nestingherit din tara: nu i se poate interzice sa iasa din tara?
Adica eu ma zbat si fac tot ce este posibil si legal de facut, dar daca in continuare nu am sa vad nimic din pensia copilului, ce ramane de facut?

In paragraful anterior am rezumat toate intrebarile si nelamuririle mele cu care am indraznit sa va deranjez.

Va multumesc!
andreea_istrate410Ulterior, dupa ce obtineti sentinta, daca nu plateste timp de 2 luni, puteti sa va adresati politiei pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.

Si atat?! Nimeni nu il poate obliga?!
Dupa etapa cu abandonul nu-mi mai ramane nimic de facut daca nu dau de el, iar el fuge de mine si de orice raspundere?

Mii de multumiri!
Buna ziua,
VA ROG DIN SUFLET sa-mi dati un sfat sa stiu ce am de facut si unde s-o apuc.
Ma numesc Corina D. si domiciliez in Ramnicu Valcea.
In 2003 am divortat in Portugalia de fostul meu sot, Dobre Ion. Tot atunci am revenit definitiv in Romania impreuna cu copilul nou nascut in Portugalia pentru care am primit acceptul in scris al fostului sot. De atunci sotul a ramas acolo si foarte rar ne-am mai auzit la telefon. Nu a contribuit cu nimic, nu am primit pensie alimetara din partea lui. Copilul are acuma 9 ani. De curand tatal copilului a venit in Romania, s-a intors la parintii lui, intr-o comuna de pe langa Dragasani, jud. Valcea.
1) Ce pot sa fac sa incerc sa obtin o pensie alimentara de la tatal copilului in conditiile in care el nu are acte (buletin actualizat de Romania) de Romania, iar din informatiile mele nici in Portugalia nu lucreaza cu acte in regula, de fapt nu cred ca mai lucreaza deloc.
2) Se poate sa obtin retroactiv pensia alimentara (pentru cei 9 ani cat are copilul)?
Cand fostul sot a revenit in Romania, acum aprox. 1 luna, m-a sunat si in urma discutiei avute mi-a spus ca eu nu voi avea sub nicio forma cum sa-l oblig pe el la plata vreunei contributii banesti pentru ca nu am de unde sa-l iau, nu am ce adresa sa trec in vreo eventuala plangere la tribunal.
Trebuie sa existe vreo cale de a-l pune sa contribuie pentru copil, mai cu seama cu cat, ma gandesc ca la intrarea in Romania, la vama, ar fi trebuit sa se legitimeze cumva.
VA ROG DIN SUFLET AJUTATI-MA CU UN SFAT.
VA MULTUMESC ANTICIPAT!