Am o casa de weekend in apropiere de Bucuresti, in judetul Giurgiu. Ieri dupa-amiaza am constatat ca o magazie (o camera inclusa in corpul casei) a fost sparta. Defapt a fost fortata fereastra. Faptul l-am remarcat destul de tarziu cand am vazut ca imi lipseau anumite lucruri, fereastra era apropiata ca si cum ar fi fost inchisa. M-ua fost furate obiecte a caror valoare depaseste 3000 lei (undite, lansete de pescuit, alte scule de pescuit, topor, plug pt motounealta agricola, canistra metalica de benzina).
Cand am fost la postul de politie nu era nimeni si absolut nici un numar de contact. Am ajuns la primarie si cineva de acolo a a reusit dupa ceva timp sa ii gaseasca pe politisti.
Problema este ca atunci cand au politistii era dupa-amiaza tarziu, dupa ora 16:00. Le-am spus ca am intrat in magazie pt ca nu am remarcat efractia. Si atunci mi-au spus ca probabil am sters din urme si nu are sens sa deranjeze echipa criminalistica la ora aia, Vroiau sa para prietenosi si constructivi, mi-au sa astept ca oricum ei au niste persoane in vizor si ca vor face perchezitii in zona, iar daca vor identifica lucrurile care mi-au fost furate (le-am facut o descriere a acestora) ma vor suna. Deci nu au vrut sa imi ia declaratie scrisa, au spus ca deocamdata sa nu fac nici o plangere.
Acum ca stau si ma gnadesc mai bine, cred ca motivele lor ar putea fi altele:
- sa nu raporteze multe spargeri in zona de care ei raspund
- pot chiar daca gasesc obiectele care mi-au fost furate sa si le insuseasca si sa nu ma mai sune, pentru ca eu nu am de unde sti ca ei le-au gasit.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Sa ma intorc la politie si sa le solicit sa imi inregistreze plangerea? In cazul in care refuza din nou, sa fac o plangere la inspectoratul judetean de politie de la Giurgiu?
Ce sfaturi aveti pt a preveni astfel de situatii? Camere de supraveghere, sistem de alarma sonora? nu doresc sa investesc multi bani in asemenea sistem.
O regie autonoma se poate finanta prin emisiune de obligatiuni?
In legea 31 scrie doar ca un SRL nu poate emite obligatiuni, in rest nu am gasit nimic in legislatie.