avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Activitate marica1975

Activitate marica1975

Răspuns la discuția Domiciliu în pașaport minor
Nu există acord între părinți, tocmai aici este problema. Și fiind vorba de un divorț extrem de complicat, mi-e teamă ca acest aspect aparent minor să nu fie exploatat în viitor.
Bună ziua!
Este legal ca domiciliul minorului, astfel cum apare în pașaport, să fie domiciliul tatălui, în condițiile în care părinții sunt divorțați, au domicilii diferite, iar minorul a fost încredințat mamei prin hotărâre irevocabilă? Solicitarea pașaportului a fost făcută doar de către tată în baza unei procuri a mamei, în care aceasta nu și-a dat acordul explicit în privința domiciliului copilului. Întrucât direcția pașapoarte cere și actele de divorț, nu era normal ca domiciliul copilului să fie cel al mamei?
Vă mulțumesc anticipat pentru clarificare.
Buna ziua!
As dori sa stiu in ce conditii se poate pune in aplicare o decizie definitiva a tribunalului privind schimbarea domiciliului unui minor pana la redactarea deciziei respective, avand in vedere durata extrem de lunga a redactarii si interesele urgente ale copilului. Stiu ca se poate cerere urgentarea redactarii, dar chiar si asa este necesara multa rabdare, iar cazul este unul foarte urgent si delicat.
Mai adaug faptul ca domiciliul copilului se muta in alta tara.
Multumesc tuturor!