avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Activitate LunaPlina

Activitate LunaPlina

Răspuns la discuția politisti civili abuzivi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Este destul de confuza situatia si nu prea cred ca aveti ce sa faceti in mod concret.

Domnule avocat, ce este confuz pentru dvs.?

Intrebarea este daca actiunile intreprinse de agentul provocator constituie infractiune, pentru a se lua masuri legale impotriva sa.

Este important contextul in care acesta le-a infaptuit, exista vreo situatie in care acesta isi poate justifica, in fata legii, acest tip de ultraj, de intimidare, de amenintare, de insulta, de tentativa, de purtare abuziva si mai mult de atat poate fi disculpat?

Buna ziua,

Azi-noapte pe la 00:30 ma indreptam spre casa insotit de un vecin. Doua persoane care circulau pe partea inferioara a drumului ne-au apelat: Auziti, baieti, auziti..

Initial nu le-am raspuns iar acestia si-au amplificat dorinta inversunata de a ne aborda.

Auzindu-i ca insista, le-am raspuns, fara a ma opri din mers si fara a ma intoarce cu privirea catrei ei: Auzim, auzim, dupa care am ridicat mana dreapta in sus si le-am spus: Salut, iar in continuare le-am adaugat: Nu ne intereseaza!

Auzind acestea cele doua persoane au inceput sa alerge dupa noi, iar insotitorul meu, speriat probabil ca vom fi batuti sau poate talhariti, a inceput sa se indeparteze cativa pasi pentru a se simti in siguranta.

M-am oprit si am inceput sa vorbesc cu acestia. Pe parcursul conversatiei am fost amenintat, gesturile implicand jigniri si amenintari cu violenta urmate de atingeri repetate si intentia de a ma lovi.

Persoanele s-au prezentat ca fiind politisti. Unul dintre ei, cel provocator mi-a aratat o legitimatie foarte rapid, dupa care i-am prezentat buletinul. Intr-un final amenintarile sale au culminat si in afirmatia: Ai grija, stiu unde locuiesti.

Ce ar trebui sa fac?