avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate danspr

Activitate danspr

Punctul de referinţă se majorează anual, în luna ianuarie Noua lege clarifică şi momentul în care se fac majorările şi introduce garanţia că pensiile vor creşte anual în luna ianuarie.
Prin legea bugetului de stat in anul 2025 punctul de referinta nu va fi majorat!
Altfel spus in corpul unei legi este un articol care nu respecta o alta lege! Cui ma pot adresa pentru aceasta problema? Instanta, Avocatul poporului?
Numele meu de familie e Spanu. La nasterea copilului meu (acum 39 de ani) ofiterul de stare civila a eliberat certificat de nastere cu numele Spinu spunindu-mi ca astea sunt dispozitiile de redactare. Mai mult pe acelas certificat numele parintilor apare schimbat in Spinu din Spanu asa cu era inscris in documentele depuse. Ma gindesc ca aceasta situatie poate conduce la probleme in cazul unei mosteniri. Cum pot rezulva cel mai simplu aceasta situatie? Un eventual proces implica schimbarea mai multor documente. Pot solicita autoritatilor de evidenta populatiei corectarea greselii?